Κεραμέως: προτροπή στους γονείς για επιστροφή από τις διακοπές έως τα τέλη Αυγούστου - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Κεραμέως: προτροπή στους γονείς για επιστροφή από τις διακοπές έως τα τέλη Αυγούστου

«Με δεδομένη τη συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση διεθνώς, το πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών για τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά έχει προσαρμοστεί στη νέα κανονικότητα», είπε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

«Οι εκπαιδευτικές δομές θα ανοίξουν με αυξημένα μέτρα πρόληψης, με βάση τις συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας» , σημείωσε η υπουργός και τόνισε ότι τα μέτρα αποφασίστηκαν μετά από εμπεριστατωμένη ανάλυση πραγματικών δεδομένων και επιστημονικών μελετών και στοιχείων.

Η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε την προτροπή της προς όλους τους φορείς της χώρας να συμπράξουν για την αντιμετώπιση της κατάστασης. «Πορευόμαστε βήμα- βήμα με τους εξαιρετικούς ειδικούς που εμπιστευόμαστε και ναι, δεν διστάζουμε να αναθεωρούμε οποιαδήποτε απόφαση, αν αλλάζουν τα πραγματικά δεδομένα», είπε και τόνισε ότι η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις αποτελεί επιτακτική ανάγκη. «Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πνευματική, ψυχοσωματική εξέλιξή τους», είπε τονίζοντας ότι μέλημα του υπουργείου είναι το συμφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας που απαιτεί επιστροφή μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών στο φυσικό τους περιβάλλον που είναι τα σχολεία, οι εκπαιδευτικές δομές.

Όλες οι αποφάσεις βασίζονται στις εισηγήσεις και οδηγίες της ειδικής επιτροπής που λαμβάνει υπόψη της τα επιδημιολογικά και επιστημονικά δεδομένα, είπε η υπουργός και επισήμανε ότι πρόκειται για μια κατάσταση δυναμική που συνεχώς επαναξιολογείται, στη βάση εξέλιξης της πανδημίας.

Ειδικά για τα σχολεία, η υπουργός επανέλαβε ότι ενδέχεται να υπάρξει κάποια παράταση στην έναρξη λειτουργίας, με στόχο να περιοριστούν οι μετακινήσεις τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν την έναρξη των σχολείων.

Η Νίκη Κεραμέως προέτρεψε τους γονείς να επιστρέψουν μέχρι τα τέλη Αυγούστου διότι όπως έδειξαν οι τελευταίες εβδομάδες, οι ασυμπτωματικοί είναι η πιο επικίνδυνη κατηγορία για την εξάπλωση της νόσου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ