Κραυγή αγωνίας από εκπαιδευτικούς στα νησιά: Τους διώχνουν σε… κάμπινγκ για χάρη του τουρισμού - voucherergasia.gr
Εκπαίδευση

Κραυγή αγωνίας από εκπαιδευτικούς στα νησιά: Τους διώχνουν σε… κάμπινγκ για χάρη του τουρισμού

Κραυγή αγωνίας εκπέμπουν για ακόμη μια σεζόν οι εκπαιδευτικοί στα νησιά αφού λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου αρκετοί από αυτούς αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια όπου μένουν πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά.

Ορισμένοι θα μείνουν σε κάμπινγκ, άλλοι σε γνωστούς και φίλους και κάποιοι θα δώσουν κυριολεκτικά όλο το μισθό τους σε κάποιο ξενοδοχείο που θα υπάρχει διαθεσιμότητα.

«Πολλοί εκπαιδευτικοί αναγκάζονται αυτή την περίοδο να βγουν από τα σπίτια τους διότι τα σπίτια γίνονται Airbnb και φιλοξενούν τουρίστες. Ήδη έχουμε συναδέλφους που αναγκάζονται να φιλοξενηθούν από άλλα άτομα, φίλους και γνωστούς, έχουμε άτομα όπου από 1η Ιουνίου θα αναγκαστούν να μένουν σε κάποιο κάμπινγκ στην Σαντορίνη», δηλώνει στα Dnews ο κ. Γιάννης Μηλιάδης, πρόεδρος Εκπαιδευτικών Θήρας και Νήσων.

Το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται έντονα στις Κυκλάδες αλλά κυρίως στις ναυαρχίδες του τουρισμού Μύκονο και Σαντορίνη. Στην Μύκονο από τα τέλη Απρίλη περίπου 25 εκπαιδευτικοί έχουν βγει από τα σπίτια τους. Ο Δήμος φρόντισε και τους βρήκε κάποια δωμάτια, όμως μέχρι τέλη Μαΐου, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ψάξουν που θα μείνουν για τον τελευταίο μήνα της σχολικής χρονιάς.

«Όπως καταλαβαίνετε σε μία τουριστική σεζόν σαν της Μυκόνου και της Σαντορίνης οι τιμές των ξενοδοχείων είναι πολύ υψηλές. Η τοπική αυτοδιοίκηση αδυνατεί να λύσει το πρόβλημα από τη ρίζα του, συνεπώς ζητάμε η πολιτεία και το υπουργείο παιδείας να μεριμνήσει για αυτό με κάποια νομοθετικά μέτρα».

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβρη η υπουργός Ν. Κεραμεως είχε εξαγγείλει κάποια κίνητρα που θα δίνονταν στους εκπαιδευτικούς προκειμένου να υπηρετούν την νησιωτική Ελλάδα, ωστόσο όπως αποδείχθηκε ήταν λόγια του αέρα.

«Δεν λάβαμε κάτι, απλώς η υπουργός είχε ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής πως θα υπάρξουν κάποια κίνητρα τα οποία ακόμα τα αναμένουμε. Τώρα περιμένουμε από την νέα ηγεσία που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές», σημειώνει ο κ. Μηλιάδης.

Σημειώνει ότι στα ξενοδοχεία την τουριστική περίοδο οι ελάχιστες τιμές ξεκινούν από τα 60 ευρώ το βράδυ, ποσό που είναι αδύνατο να πληρώσει ένας εκπαιδευτικός συγκριτικά με τον μισθό που λαμβάνει. Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν μα παραιτηθούν γιατί θα έχουν ποινή και τον επόμενο χρόνο δεν θα μπορούν «να κάνουν τα χαρτιά τους».

Και στα δυο αυτά νησιά υπάρχει υποστελέχωση καθώς όλοι προσπαθούν να τα αποφύγουν και να μην τα επιλέξουν λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την στέγαση.

«Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, μόνο εμείς προσπαθούμε να το επικοινωνήσουμε εδώ και επτά χρόνια, λόγω κοβιντ είχε καταλαγιάσει η κατάσταση αλλά από πέρσι εμφανίστηκε ξανά στο άνοιγμα της σχολικής χρόνιας αλλά πλέον και στο κλείσιμο. Κάθε χρόνο αυτή η κατάσταση διογκώνεται», καταλήγει στα Dnews ο πρόεδρος Εκπαιδευτικών Θήρας και Νήσων.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ