Κρήτη: Εντείνονται οι αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Κρήτη: Εντείνονται οι αντιδράσεις για τις συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών και γονέων, με φόντο τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών τμημάτων στην Κρήτη.

Εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών της Καντάνου στα Χανιά προέβησαν το πρωΐ της Πέμπτης σε κατάληψη στο Δημοτικό Σχολείο αντιδρώντας στην αιφνιδιαστική και εν κρυπτώ, όπως τονίζουν, μεθόδευση του Υπουργείου Παιδείας για συγχώνευση τμημάτων στο σχολείο τους.

Γονείς και εκπαιδευτικοί αντιτίθενται στην πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να μετατρέψει το σχολεία από 6θέσιο σε 3θέσιο, τη στιγμή που το σχολείο καλύπτει μαθητές από πολλά γύρω χωριά.

Αμέσως μετά οι γονείς συνοδευόμενοι από εκπροσώπους φορέων, μετέβησαν στην διεύθυνση α’ βάθμιας εκπαίδευσης όπου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας. Εκεί συναντήθηκαν με την προϊσταμένη της διεύθυνσης εκπαίδευσης, στην οποία παρέδωσαν ψήφισμα με όλες τις υπογραφές.

Επίσης, στη γενική συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, αποφασίστηκε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας για το ζήτημα στις 13:30 το μεσημέρι της Παρασκευής στην διεύθυνση α’ βάθμιας εκπαίδευσης.

Σημειώνεται πως οι σχολικές μονάδες των οποίων τμήματα που βρίσκονται στη δίνη των συγχωνεύσεων στα Χανιά είναι τα δημοτικά σχολεία Κολυμπαρίου, 2ου Κουνουπιδιανών, 1ου Κισάμου, Χρυσοπηγής, Ασκύφου, 2ο Χανίων, Καντάνου, Αγιάς Μαρίνας, 2ο Σούδας, Ταυρωνίτη και Πλατανιά.

Ηράκλειο

Την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών τμημάτων, εκφράζουν γονείς και εκπαιδευτικοί και στο Ηράκλειο.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δ. Φαιστού, με ανακοίνωσή της, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της «για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να συρρικνωθούν τα τμήματα της Β΄ Γυμνασίου Μοιρών και να δημιουργηθούν τάξεις μέχρι και των 28 ατόμων».

«Είναι ανάλγητο μέσα στην πανδημία και βαθιά αντιεκπαιδευτικό εν μέσω σχολικής χρονιάς να συγχωνεύουν τμήματα, να μετακινούνται μαθητές, να απαξιώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία με πολυμελείς τάξεις που δυσχεραίνουν το μάθημα και την ουσιαστική επαφή του εκπαιδευτικού με τον μαθητή», αναφέρει η Ένωση.

Ψήφισμά διαμαρτυρίας εξέδωσε και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης, με το οποίο οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αντίθεσή τους απέναντι στην απόφαση του Υπουργείου να συρρικνωθούν τμήματα της Β΄ Γυμνασίου του σχολείου τους και να δημιουργηθούν τάξεις των 28 ατόμων και ζητούν να μην εφαρμοστεί.

Σητεία

«Αντί το ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν οι χιλιάδες εκπαιδευτικές ανάγκες, προσπαθούν να καλύψουν τα κενά, με τεχνάσματα και τερτίπια που επιφέρουν αρνητικές παιδαγωγικές συνέπειες, με συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπ/κων Α/θμιας Εκπ/σης Σητείας «ο Μύσων».

Όπως τονίζει ο Σύλλογος, «είναι πρωτοφανές για την εκπαιδευτική διαδικασία και την παιδαγωγική επιστήμη οι μαθητές, που έχουν ξεκινήσει τα μαθήματά τους, να υποχρεωθούν ν’ αλλάξουν εκπαιδευτικό και τμήμα με δυσχερέστερες συνθήκες, καθώς μιλάμε για συγχωνεύσεις τμημάτων».

Share
Ετικέτες: σχολείατμηματα

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ