Κρήτη: Και σημερα αρκετά τα σχολεία που παραμένουν κλειστά - Δείτε σε ποιες περιοχές - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Κρήτη: Και σημερα αρκετά τα σχολεία που παραμένουν κλειστά – Δείτε σε ποιες περιοχές

 Από σημερα η λειτουργία των σχολείων της Κρήτης επανέρχεται, πλην κάποιων εξαιρέσεων που παραμενουν κλειστά.

Δημος Ηρακλείου

«Ενημερώνουμε τους δημότες ότι από σημερα, όλα τα σχολεία και όλα τα ΚΕΠΑ του Δήμου Ηρακλείου θα λειτουργήσουν κανονικά.  Εξαιρούνται τα παρακάτω σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά, εξαιτίας των επιπτώσεων της πρόσφατης κακοκαιρίας:
-Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίου Μύρωνα , τα  οποία θα είναι κλειστά Πέμπτη και Παρασκευή
-Δημοτικό Αγίου Μύρωνα, το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά την Παρασκευή. 
– Δημοτικό και Γυμνάσιο Βενεράτου, τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά την Παρασκευή».

Δήμος Χερσονήσου

Κλειστές θα παραμείνουν και σημερα, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Χερσονήσου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών με τη με αριθμό 26/2021 απόφαση Δημάρχου.

Η λειτουργία των εν λόγω σχολικών μονάδων θα πραγματοποιηθεί με τηλεκπαίδευση.

Στο Δ Φαιστου

Το κλείσιμο συγκεκριμένων σχολικών μονάδων για σημερα αποφάσισε ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης. Για την απόφαση του ο Δήμαρχος Φαιστού έλαβε υπόψη μεταξύ άλλων, το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα και τις δυσμενείς συνθήκες που δημιουργήθηκαν κυρίως σε ορεινούς και ημιορεινούς όγκους του Δήμου, αλλά και την αναγκαιότητα προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.  
Ειδικότερα  αποφασίστηκε το κλείσιμο: 
Α. Του συνόλου των εκπαιδευτικών δομών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας Ζαρού, συμπεριλαμβανομένου και του Παιδικού Σταθμού. 
Β. Του Δημοτικού Σχολείου Καμαρών της Δημοτικής Ενότητας Τυμπακίου. 
Γ. Των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Αντισκαρίου και Πηγαϊδακίων της Δημοτικής Ενότητας Μοιρών. 

Γόρτυνα

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη, λόγω του ψύχους και των κακών καιρικών συνθηκών και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, σημερα όλα τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, καθώς και ο Βρεφικός και οι Παιδικοί Σταθμοί) του Δήμου Γόρτυνας, θα παραμείνουν κλειστά. Οι μαθητές θα παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Δημος Μαλεβιζίου

Με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα, κλειστά θα παραμείνουν σημερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί σε Κρουσώνα, Τύλισο, Μάραθος, Ροδιά, Φόδελε και Αγία Πελαγία, για λόγους που σχετίζονται με τη χιονόπτωση και το ψύχος. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:

«Η αναστολή λειτουργίας, των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους οικισμούς Κρουσώνα, Τυλίσσου, Μαράθου, Ροδιάς, Φόδελε και Αγίας Πελαγίας καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών δημοτικών και ιδιωτικών των οικισμών Κρουσώνα, Τυλίσσου και Αγίας Πελαγίας Δήμου Μαλεβιζίου, λόγω προβλημάτων που προέκυψαν από την χιονόπτωση και το ψύχος, γεγονός που καθιστά επικίνδυνη την προσέλευση των μαθητών στα εν λόγω σχολεία. 

 Τα σχολεία στους οικισμούς Γαζίου, Αγίας Μαρίνας, Καλεσσών και Καβροχωρίου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Παρακαλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων να λάβουν υπόψη τους την ενημέρωση της ΚΕΔΕ από το Υπουργείο Παιδείας ότι σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων λόγω ακραίων καιρικών καταστάσεων, η εκπαιδευτική διαδικασία δεν θα διακοπεί, αλλά θα πραγματοποιείται κανονικά μέσω της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης, όπως προβλέπεται στο ΦΕΚ 4264/30-09-2020 (σχετ. το με Α.Π. 519/12.02.2021 έγγραφο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας)».

Δημος Μυλοποταμου 

Με απόφαση του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Δημήτρη Κόκκινου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου θα παραμείνουν κλειστά σημερα και αύριο. Αιτία είναι το γεγονός, ότι οι θερμοκρασίες παραμένουν ιδιαίτερα χαμηλές και κρίνεται, ότι τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τους μαθητές, αφού λόγω των μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας, οι αίθουσες πρέπει να λειτουργούν με ανοιχτά παράθυρα και πόρτες και οι μαθητές θα πρέπει υποχρεωτικά να βρίσκονται στις αυλές των σχολείων κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Το ψύχος δεν επιτρέπει μια τέτοια λειτουργία των σχολείων στην περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου και ως εκ τούτου κρίνεται σκόπιμο η συνέχιση των μαθημάτων δια τηλεκπαίδευσης ως ασφαλέστερης μεθόδου για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Δήμος Καντάνου- Σελίνου

Με απόφαση του Δημάρχου Καντάνου-Σελίνου Αντωνίου Κων. Περράκη και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών το Δημοτικό Σχολείο Ροδοβανίου θα παραμείνει κλειστό.

Τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και σε εφαρμογή της εγκύκλιου με θέμα: «Οδηγίες και πληροφορίες για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση», και συγκεκριμένα κατά τις ώρες 14:10 έως 17:20 για τα Δημοτικά Σχολεία και 14:10 έως 16:30 για τα Νηπιαγωγεία.

Επίσης στο Γυμνάσιο – ΕΠΑΛ Καντάνου τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης. Ο λόγος είναι οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασιών  σε συνδυασμό με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας ότι στις αίθουσες που θερμαίνονται με air condition θα πρέπει τα παράθυρα να παραμένουν ανοιχτά συνεχώς προς αποφυγή του κορωνοϊού. Όπως αναφέρει ο Δήμος, οι  μισοί μαθητές κάνουν μάθημα σε τέτοιες αίθουσες.

Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Αρμένων

Την αναστολή των μαθημάτων στο Δημοτικό Σχολείο και στο Νηπιαγωγείο Αρμένων, αποφάσισε το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου.

Η απόφαση λήφθηκε  με γνώμονα την αντικειμενική αδυναμία πρόσβασης μαθητών στο σχολείο, οι οποίοι διαμένουν σε οικισμούς της ευρύτερης περιοχής των Αρμένων, λόγω του παγετού που προκλήθηκε από την πρόσφατη χιονόπτωση, συνθήκη που καθιστά επικίνδυνη, αν όχι αδύνατη, τη μετακίνηση των παιδιών και των οικογενειών τους.

 

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ