Κρήτη: Σχολεία κλειστά λόγω κορωνοϊού και καταλήψεων - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Κρήτη: Σχολεία κλειστά λόγω κορωνοϊού και καταλήψεων

Αυξάνουν τα τμηματα στα σχολεία της Κρήτης που κλείνουν λόγω κορωνοϊού, την ώρα που σημερα καταγράφονται και οι πρώτες καταλήψεις!

Οπως εγραψε το voucherergasia.gr από σήμερα εξακολουθεί, μεν, να ισχύει η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών δομών για τις περιοχές που δεν έχουν επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, ωστόσο για τους δήμους και τις περιφερειακές ενότητες που είναι επιβαρυμένες, δεν θα ισχύσει κάτι τέτοιο.

Οι περιοχές αυτές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, σε κάθε μία από τις οποίες τα σχολεία θα λειτουργήσουν διαφορετικά.

Στη δημοτική Ενότητα Αγίου Νικολάου της ΠΕ Λασιθίου εχουμε δια ζώσης εκπαίδευση για νηπιαγωγεία και δημοτικά. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για γυμνάσια και λύκεια.

Ενώ στο Δήμο Ρεθυμνης εχουμε δια ζώσης εκπαίδευση για νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για λύκεια (και γυμνάσια με λυκειακές τάξεις).
Επιπλέον, δια ζώσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων.

Λοιπές εκπαιδευτικές δομές, όπως τα πανεπιστήμια, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης θα συνεχίσουν την εξ αποστάσεως λειτουργία.

Την ίδια ώρα τρία τμήματα μπαίνουν από σήμερα σε αναστολή στο Γυμνάσιο και Λύκειο Περάματος , μετά από κρούσματα σε μαθητές που διαπιστώθηκαν στη διάρκεια των rapid tests που έγιναν το πρωί του Σαββάτου στο Δήμο Μυλοποτάμου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, σήμερα – όπως αναφέρει το goodnet.gr- σε αναστολή λειτουργίας τίθενται το Β3 και Γ4 τμήματα του ΓΕΛ Περάματος με συνολικά 40 μαθητές ενώ σε καραντίνα μπαίνουν ακόμη 28 μαθητές που ήρθαν σε επαφή στο σχολικό λεωφορείο και δύο εκπαιδευτικοί.

Στο Γυμνάσιο περάματος σε αναστολή μπαίνει το Β1 τμήμα με συνολικά 25 μαθητές, ενώ ακόμη 73 μαθητές που ήρθαν σε επαφή στο λεωφορείο μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα, όπως και δύο ακόμη εκπαιδευτικοί.

Πρόκειται για τρία τμήματα στα οποία επιβεβαιώθηκαν κρούσματα κορωνοΐού το περασμένο Σάββατο στη διάρκεια των rapid test που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά στο Γυμνάσιο και Λύκειο Περάματος αλλά και το Γυμνάσιο και Λύκειο Πανόρμου σε καραντίνα έχουν τεθεί συνολικά απο την περασμένη εβδομάδα 220 μαθητές.
Όπως εξήγησε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου Γιάννης Γαζανός μιλώντας στο Goodnet.gr για τους μαθητές αυτούς θα δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται πως μετά την ένταξη του Δήμου Ρεθύμνης στις “κόκκινες” περιοχές, κλειστά παραμένουν όλα τα Λύκεια στο Δήμο Ρεθύμνης και το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου, ενώ ανοιχτά είναι τα ΓΕΛ στους υπόλοιπους Δήμους του Νομού.

Στο Ηρακλειο τρία είναι συνολικά τα τμήματα του 2ου Γυμνασίου τα οποία θα παραμείνουν κλειστά. Και αυτό γιατί όπως έγινε γνωστό, αλλο ένα τμήμα του 2ου Γυμνάσιο Ηρακλείου κλείνει, αφου θετικός στον ιό βρέθηκε ένας ακόμα μαθητής της 3ης τάξης του τμήματος Γ3.

Ειδικότερα, η λειτουργία του τμήματος αναστέλλεται για 14 ημέρες, και έτσι τα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως από τις 6 έως και τις 19 Φεβρουαρίου. Ηδη τα τμήματα Γ5 και Γ7 είναι σε αναστολή διά ζώσης λειτουργίας, από τις 4 Φεβρουαρίου έως και 17 Φεβρουαρίου, με τους μαθητές αυτών των τμημάτων από την Πέμπτη να παρακολουθούν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Επίσης, η αναστολή λειτουργίας δύο τμημάτων του παιδικού σταθμού Γ’ ΚΕΠΑ Δειλινών στο Ηράκλειο για 14 ημέρες αποφασίστηκε την Παρασκευή, κθώς παιδί βρέθηκε θετικό στον ιό.

Την ίδια στιγμή η Κρήτη μπαίνει και στο χορό των καταλήψεων. Ηδη υπό κατάληψη τελούν 4 σχολικά συγκροτήματα και συγκεκριμένα το 1ο ΕΠΑΛ, το 3ο και το 5ο Γενικό Λύκειο καθώς και το 12ο Γυμνάσιο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ