Livestreaming μαθημάτων: «Ποιος διασφαλίζει ότι τα μεταδεδομένα δεν θα αποθηκεύονται σε άλλες συσκευές;» - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Livestreaming μαθημάτων: «Ποιος διασφαλίζει ότι τα μεταδεδομένα δεν θα αποθηκεύονται σε άλλες συσκευές;»

Στο ζήτημα της ζωντανής αναμετάδοσης του μαθήματος από την τάξη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Θανάσης Κικινής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό των Τρικάλων TV10.

Όπως επεσήμανε, οι κάμερες δεν θα «βλέπουν» την τάξη και τους μαθητές, ο ήχος θα μεταφέρεται στα σπίτια των μαθητών που δεν θα είναι στην τάξη, υπογραμμίζοντας όμως, ότι αυτό «δεν διασφαλίζει τον μαθητή ο οποίος για τον οποιοδήποτε λόγο μπορεί να δώσει μια λανθασμένη απάντηση ή που μπορεί να έχει θέματα παρουσίας μέσα στην τάξη, όπως για παράδειγμα να είναι υπερκινητικός»

Επιπλέον, διερωτήθηκε «τι μπορεί να κάνει ο εκπαιδευτικός όταν αυτός ο μαθητής θα έρθει και θα εμφανιστεί μπροστά του» και «πώς θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα με τους μαθητές που έχουν ιδιαίτερους τρόπους έκφρασης λόγω κάποιων παθήσεων που ενδεχομένως έχουν» συμπληρώνοντας ότι «όλα θα φθάσουν στο κάθε σπίτι».

Ο κ. Κικινής σημείωσε παράλληλα ότι «όταν ο μαθητής θα είναι στο σπίτι του και έχει ανοικτό τον υπολογιστή του για να παρακολουθεί το μάθημα, το πιθανότερο είναι να μην είναι μόνος του, γιατί είναι πολύ έντονο το ενδιαφέρον και των άλλων να παρακολουθήσουν τη διδασκαλία» Έτσι «και η σχολική μονάδα να καταστρέφει τα μεταδεδομένα ποιος μπορεί να διασφαλίσει ότι η φωνή κάποιου παιδιού, η λανθασμένη του απάντηση και άλλα δεν θα γίνουν αντικείμενο συζήτησης σε μία κοινωνία με φωτογραφίες και με βίντεο που θα κρατάει η οικογένεια στο σπίτι».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΟΕ ανέφερε ότι «υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι όταν κάποιος μαγνητοσκοπείται/επιτηρείται κατά τη διάρκεια της εργασίας του αλλάζει την απόδοσή του, την προσαρμόζει, δεν είναι γνήσια και ενδεχομένως να χάσει και τον αυθορμητισμό του» και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν θα κάνει το αστείο που θα έκανε μέσα στην τάξη και δε θα είναι ελεύθερος στην έκφρασή του».

Ακόμα τόνισε πως «αν πιστεύει κάποιος ότι οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν με τις κάμερες στην τάξη για να μην τους δουν κάποιοι άλλοι, δεν θα έκαναν και σύγχρονη εκπαίδευση».

Share
Ετικέτες: ΕκπαίδευσηΔοε

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ