Με προβλήματα και στην Κρήτη η πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης: Δεν μπορούν να μπουν στο σύστημα οι μαθητές (φωτογραφίες) - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Με προβλήματα και στην Κρήτη η πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης: Δεν μπορούν να μπουν στο σύστημα οι μαθητές (φωτογραφίες)

Και στην Κρήτη διαπιστώνονται προβλήματα στην πρεμιέρα της τηλεκπαιδευσης.

Εχουμε προβλήματα με το… καλημέρα λοιπον για την τηλεκπαίδευση στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, αφού αρκετοί μαθητές σήμερα το πρωί μπαίνοντας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν μπόρεσαν να συνδεθούν προκειμένου να παρακολουθήσουν την παράδοση των μαθημάτων.

Κάτι που επισημανε το voucherergasia.gr με προηγούμενο θέμα

Το σύστημα όπως φαίνεται δεν άντεξε την ταυτόχρονη χρήση από χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς, επιβεβαιώνοντας τους φόβους των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας που εκφράστηκαν προ ημερών.

 

Σύμφωνα με αναγνώστες του iefimerida.gr η τηλεκπαίδευση για ορισμένους μαθητές δεν λειτούργησε ούτε για μια στιγμή, ενώ κάποιοι κατάφεραν να συνδεθούν για μικρό χρονικό διάστημα. Όπως ήταν φυσικό τα τηλέφωνα στις σχολικές μονάδες πήραν… φωτιά, αφού γονείς αναζητούσαν απαντήσεις για τη μη δυνατή σύνδεση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την τηλεκπαίδευση.

Πηγές από το υπουργείο Παιδείας αναφέρουν πως παρατηρείται πανευρωπαϊκό πρόβλημα από το δίκτυο της CISCO, ενώ τοπνίζουν πως γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων.

«Μπαίνουμε στην πλατφόρμα και δεν μας αφήνει να συνδεθούμε. Κανείς από το τμήμα μας δεν μπορεί να συνδεθεί», λέει στο iefimerida μαθητής Λυκείου.

Σε αντίθεση με το lockdown του Μαρτίου -που η τηλεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε με επαναλήψεις-, αυτή τη φορά οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων της χώρας καλούνται να προχωρήσουν κανονικά την ύλη.

Τα σχόλια έπεσαν βροχή και στα social media με πολλούς γονείς να παραπονιούνται και να εκφράζουν την ανησυχία τους για το εάν θα υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος προκειμένου να αρχίσουν τα μαθήματα.

Οι εκπαιδευτικοί

Με ανακοίνωση της, η Ένωση Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου, εκφράζει τη διαμαρτυρία της προς το Υπ. Παιδείας, για το γεγονός ότι στην πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης χρησιμοποιείται ως βασική γλώσσα η αγγλική:

«Ως φιλόλογοι και εκπαιδευτικοί θεωρούμε λυπηρό και επικίνδυνο το γεγονός ότι η πλατφόρμας σύγχρονης “τηλεκπαίδευσης”, που το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων έδωσε για χρήση στην εκπαιδευτική κοινότητα (Webex.sch.gr), διατίθεται αποκλειστικά και μόνο στην αγγλική γλώσσα.

Θεωρούμε αδιανόητο ότι ένας κρατικός φορέας εξαναγκάζει τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς και τη μαθητιώσα νεολαία (ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσης της αγγλικής που κατέχουν) να χρησιμοποιούν άλλη γλώσσα πέραν της ελληνικής.

Υπενθυμίζουμε στο Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ότι η επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους είναι η Ελληνική και μόνο η Ελληνική. Την γλώσσα αυτή οφείλουμε να προστατεύουμε ως εργαλείο σκέψης και επικοινωνίας των ομιλητών της. Γι’ αυτό -και ειδικότερα ως γλώσσα εκπαίδευσης των μαθητών/- τριών μας- δεν πρέπει να υποδαυλίζεται από απερίσκεπτες επιλογές και επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς αλλά αντιθέτως πρέπει να προάγεται ως καταπίστευμα της ελευθερίας σκέψης κι έκφρασης καθώς και ως εγγύηση της κοινωνικής συνοχής και προόδου.

Γι’ αυτό και απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για τη διόρθωση του τεράστιου αυτού ολισθήματος του.»

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ