Μεγάλη ανησυχία σε σχολείο του Ηρακλείου μετά το θετικό κρούσμα – Τι δείχνουν τα τεστ

Μεγάλη ανησυχία σε σχολείο του Ηρακλείου μετά το θετικό κρούσμα – Τι δείχνουν τα τεστ

19 Οκτωβρίου 2020

Το κρουσμα που καταγράφηκε στο 8ο – 57ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου με μια δασκάλα παράλληλης στήριξης έχει ανοίξει τον «ασκό του Αιόλου».
Συμφωνα με πληροφορίες το τμήμα στο οποίο διδάσκει η συγκεκριμένη δασκάλα, σημερα παραμένει κλειστό.
Αυτό όμως φαινεται πως για κάποιους γονείς και συναδέλφους της δεν είναι αρκετό. Η ανησυχία ειναι μεγάλη και μάλιστα σήμερα, κάποιοι δασκαλοι δεν πήγαν να διδάξουν, ενώ γονείς δεν έστειλαν τα παιδιά τους για μάθημα.

Τα συμπτώματα και το τεστ

Η δασκάλα τις προηγούμενες μέρες είχε ήπια συμπτώματα. Δεν είχε συμφωνα με πληροφορίες όσφρηση και γεύση. Το περασμενο Σάββατο πήγε και έκανε το τεστ και το βραδυ της ίδιας μέρας, της είπαν ότι είναι θετικό το αποτέλεσμα.

Αμεσα ενημέρωσε τη Διεύθυνση του σχολείου. Κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους, ενω ενημερωθηκαν και όλοι οι γονείς. Όπως επισημάνθηκε παραπάνω κάποιοι εξ αυτών έχουν θέμα, καθώς η συγκεκριμένη δασκάλα, ειχε μπει και σε άλλα τμήματα μέσα, ενω το παιδί που είχε αναλάβει η ίδια, κάθεται και στο Ολοήμερο, εχοντας συναναστροφη με αρκετα παιδια.

Σημειώνεται επίσης ότι όλες οι δασκάλες, με τις οποίες ειχε πιο στενή συνεργασία η εν λόγω δασκάλα, εχουν κάνει τεστ. Ηδη έχουν βγει τα δύο πρώτα τεστ που είναι αρνητικά, ενώ αλλα δύο αποτελέσματα αναμένονται από τα τεστ. Τέλος είναι πιθανό να γίνει και στο παιδί τεστ σημερα.

Την ίδια ώρα και στο 47ο δημοτικό αναμένονται και τα αποτελέσματα από τις στενές επαφές του πρώτου κρούσματος. Σημειώνεται ότι σε σχολεία του Ηρακλείου εχουν βρεθεί και δυο μαθητες θετικοί και μάλιστα στο 2ο Λύκειο έχει ξεκινησει κατάληψη.

Voucher Ergasia Facebook   Voucher Ergasia twitter


 


ΓΡΑΦΤΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ VOUCHER ERGASIA


Με την εγγραφή σας στο NewsLetter του  Voucher Ergasia  θα ενημερώνεστε  πρώτοι  για όλα τα νέα στους τομείς ενδιαφέροντος σας!

Marketing by

Χωρίς Σχόλια

Ξεκινήστε μια συζήτηση

Κανένα σχόλιο ακόμη

You can be the one to start a conversation.

<