Όλα τα Μεταπτυχιακά στην Ειδική Αγωγή – Δείτε τα κόστη, τα πλεονεκτήματα και τις κρίσιμες ημερομηνίες - voucherergasia.gr

Όλα τα Μεταπτυχιακά στην Ειδική Αγωγή – Δείτε τα κόστη, τα πλεονεκτήματα και τις κρίσιμες ημερομηνίες

Τα πλεονεκτήματα

Το «δυο σε ένα» που προσφέρουν τα Μεταπτυχιακά στην Ειδική Αγωγή, τα έχουν καταστήσει τα πλέον δημοφιλή, αφού ανήκουν στις Επιστήμες της Αγωγής (προσφέρουν παιδαγωγική επάρκεια και μέγιστη μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ για αδιόριστους) και πέραν αυτού δίνουν τη δυνατότητα ένταξης των ενδιαφερομένων αδιόριστων πτυχιούχων στους αντίστοιχους πίνακες ΕΑΕ και ΣΜΕΑΕ (κύριοι πίνακες) όπου τα τελευταία χρόνια δίνονται πολλές θέσεις αναπληρωτών (η προϋπηρεσία μετρά και για μόνιμο διορισμό). Εναλλακτικά τα επιλέγουν και αρκετοί διορισμένοι εκπαιδευτικοί για λόγους εξέλιξης αλλά και μετάθεσης στις ειδικές εκπαιδευτικές δομές που εδρεύουν σε μεγάλα αστικά κέντρα. Τέλος αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την απασχόληση / αυτοαπασχόληση και στον ιδιωτικό τομέα.

Οι Ανατροπές

Με το νέο νομοσχέδιο περί μεταπτυχιακών του Υπ. Παιδείας το οποίο βρίσκεται ήδη σε ισχύ, όλα τα προγράμματα που προσφέρονται από τα ελληνικά πανεπιστήμια θα αξιολογηθούν και θα πρέπει να εγκριθούν εκ νέου ώστε να συνεχίσουν να προσφέρονται κανονικά από τον Σεπτέμβριο και μετά. Πέραν αυτού ήδη υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στις τάξεις των πανεπιστημιακών καθηγητών για την αλλαγή του τρόπου αμοιβής τους, με αποτέλεσμα τα μεταπτυχιακά αυτά να είναι στον αέρα για τον λόγο αυτό να κινδυνεύουν να μην επαναπροκηρυχτούν από τα ίδια τα Πανεπιστήμια. Τέλος οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους για την όποια επιλογή τους, όχι μόνο τα παραπάνω αλλά και το γεγονός πως για να ενταχθούν στους πίνακες ΕΑΕ και ΣΜΕΑΕ θα πρέπει το μεταπτυχιακό για να έχει συνάφεια με την ΕΑΕ, να πληροί δηλ. συγκεκριμένες προϋποθέσεις τις οποίες έχει θέσει το ΙΕΠ (λ.χ. υπάρχουν ακόμη μεταπτυχιακά δημοσίων πανεπιστημίων που δεν πληρούν το κριτήριο των 20 ECTS πρακτικής άσκησης).

Σημαντική η ημερομηνία έναρξης

Από τα παραπάνω είναι κατανοητό πως όσα μεταπτυχιακά ελληνικών πανεπιστημίων ξεκινήσουν πριν το Φθινόπωρο θα υλοποιηθούν με τα παλαιά δεδομένα ενώ από εκεί και μετά το τοπίο είναι άγνωστο (όχι μόνο οι προϋποθέσεις αλλά και το αν τελικά θα γίνουν). Επίσης από πέρυσι κι μετά η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη στους πίνακες ΕΑΕ μεταφέρθηκε από το καλοκαίρι τον Απρίλιο με αποτέλεσμα όσοι ξεκινούν το μεταπτυχιακό τους το Φθινόπωρο να έχουν το σημαντικό μειονέκτημα της απόκτησης του τίτλου τους τον Ιούνιο (μετά από 4 εξάμηνα) και να χάνουν μια ολόκληρη χρονιά η οποία όμως είναι καθοριστική για τη σειρά κατάταξης στους πίνακες και δυσκολεύει κατά πολύ το διορισμό τους.

Από τα 13 μεταπτυχιακά στην ΕΑΕ που υλοποιούν σήμερα ελληνικά πανεπιστήμια αυτή τη στιγμή μόνο 2 από αυτά, το εξ αποστάσεως κοινό μεταπτυχιακό του ΕΑΠ με το Παν/μιο Θεσσαλίας (www.eap.gr) καθώς και το εξ αποστάσεως κοινό μεταπτυχιακό του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με το Παν/μιο Πατρών (www.unic-crete.gr) προσφέρονται στο Εαρινό εξάμηνο που ξεκινά το Φεβρουάριο και έχουν το πλεονέκτημα του σωστού timing  αφού θα μπορούν οι φοιτητές να έχουν τους τίτλους στα χέρια τους μήνα Μάρτιο και να υποβάλουν έγκαιρα τις αιτήσεις για τους πίνακες. Oι αιτήσεις για το ΕΑΠ έχουν γίνει από πέρυσι το καλοκαίρι ενώ για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συνεχίζονται μέχρι την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου (πληροφορίες από σταθερό στο 801-11-88-0-88 ή από κινητό στο 698-50-53-300).

[blockquote style=”3″]Δείτε όλα τα Μεταπτυχιακά στην Ειδική Αγωγή που προσφέρονται από τα Ελληνικά ΑΕΙ, τα κόστη και τις ημερομηνίες αιτήσεως τους, πατώντας ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΑΕ.[/blockquote]

Κουτρουμπέλης Αποστόλης

Εκπαιδευτικός Σύμβουλος

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ