Οι δάσκαλοι για το φιάσκο: Τι αναφέρει ο Γιώργος Μακράκης στο voucherergasia.gr - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Οι δάσκαλοι για το φιάσκο: Τι αναφέρει ο Γιώργος Μακράκης στο voucherergasia.gr

Tο voucherergasia.gr στη διάρκεια της χθεσινης μέρας, κατέγραψε τη σωρεία των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην πρεμιέρα της τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές του Δημοτικού, τόσο στην Κρήτη, όσο και στην υπολοιπη Ελλάδα.

Μάλιστα το voucherergasia.gr κατέγραψε και την απίστευτη και απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Παιδείας που προσπάθησε να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και ΕΔΩ)

Σημερα, μια μέρα μετά από την αποτυχημένη πρεμιέρα και εν αναμονή της δεύτερης μέρας της διαδικασίας, το voucherergasia.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου «Δομινικος Θεοτοκόπουλος».

Ο κ. Γιώργος Μακράκης έκανε λόγο για το απόλυτο φιάσκο. Αναφέρει πως από το περασμένο καλοκαίρι και με δεδομένη την πρώτη εμπειρία στην καραντίνα του Μάρτη, οι δάσκαλοι είχαν επισημανει τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να γίνει η κάλυψη των μαθηματων σε πιθανή αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

«Καμία όμως πρόταση μας δεν εισακούστηκε και φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε για το νέο φιάσκο». Αυτό που είχε τονιστεί από τους δασκάλους ήταν πως αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να οδηγήσει στον πρώτο στόχο της διδασκαλίας: την εκπαίδευση και τη μόρφωση των παιδιών μικρής ηλικίας.
«Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ειδικά για τα μικρά παιδιά, δεν μπορεί να αποδώσει παιδαγωγικά και μαθησιακά. Για αυτό και τα σχολεία πρεπει είναι να ανοίξουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα με ασφαλεις όρους. Και αυτό είναι ευθύνη του Υπουργείου και της κυβέρνησης ως προς το σχεδιασμό. Οσο συνεχίζεται αυτό το φιάσκο, αλλά και ακόμη κι αν διορθωθούν κάποια προβλήματα συνδεσιμότητας, το ζήτημα είναι ότι δεν έχει εξασφαλιστεί η καθολική πρόσβαση των παιδιών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και προφανώς δεν μπορεί να αποδώσει παιδαγωγικά στην ολότητά του αυτή η διαδικασία».

Ενώ μέσα σε όλα πρέπει να επισημανθεί και ενα σημαντικό πρόβλημα για το οποιο δεν υπηρχε πρόβλεψη: το γεγονός πως πολλές οικογένειες αδυνατούν να παρακολουθήσουν μια τέτοια διαδικασία, καθώς δεν έχουν υπολογιστές, ταμπλετ ή ακόμη και σύνδεση ίντερνετ!

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ