Οι σπουδές στην Κύπρο αποτελούν την πιο ασφαλή και αξιόπιστη επιλογή - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Οι σπουδές στην Κύπρο αποτελούν την πιο ασφαλή και αξιόπιστη επιλογή

Η πανδημία SARS-CoV-2 προκάλεσε παγκοσμίως πρωτοφανή προβλήματα στη διαχείριση της δημόσιας υγείας και πολλές κοινωνικές προκλήσεις. Η Κύπρος, λαμβάνοντας έγκαιρα μέτρα πρόληψης και προστασίας, κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τις προκλήσεις των καιρών και να καταστεί ένα από τα πιο ασφαλή κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάμεσα στις χώρες των «πράσινων ζωνών» (χώρες που διαχειρίστηκαν αποτελεσματικά τον ιό).

Ο τομέας της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ήταν ένας από τους τομείς που κλήθηκε να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανταποκρίθηκε άμεσα, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας και την αντίστοιχη τεχνογνωσία του, προσφέροντας από την πρώτη εβδομάδα επιτυχώς όλα τα μαθήματα εξ αποστάσεως για την ομαλή ολοκλήρωση του εξαμήνου.

Η επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας στην Κύπρο σε συνδυασμό με την αποτελεσματική ανταπόκριση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας εμπνέουν εμπιστοσύνη για τη διασφάλιση τόσο της απρόσκοπτης διεκπεραίωσης των ακαδημαϊκών σπουδών των φοιτητών, όσο και της υγείας τους.

Δεδομένου ότι ορισμένοι δημοφιλείς πανεπιστημιακοί προορισμοί όπως το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζουν ακόμη δυσκολίες, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας αποτελεί σήμερα την πιο ασφαλή και αξιόπιστη επιλογή για Κύπριους, εξ Ελλάδος, καθώς και άλλους Ευρωπαίους και διεθνείς φοιτητές.

Η υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που παρέχει, έχει αναγνωριστεί από τον οργανισμό QS World University Rankings, ο οποίος το κατάταξε τα τελευταία δύο χρόνια στις θέσεις 106 και 91, στην Περιοχή Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (EECA). Τα αποτελέσματα αυτά τοποθετούν το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανάμεσα στα κορυφαία της περιοχής. Το Πανεπιστήμιο κατατάσσεται επίσης από το Times Higher Education (THE) University Impact Rankings στην θέση 42 παγκοσμίως στη κατηγορία της Ποιοτικής Εκπαίδευσης και ανάμεσα στα 301-400 πανεπιστήμια παγκοσμίως με σημαντική κοινωνική και οικονομική συνεισφορά. Επιπρόσθετα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας διακρίθηκε ξανά με 5 Αστέρια QS στον τομέα της Διαδικτυακής Μάθησης/Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης από το QS Intelligence Unit, όπως και το 2017, όταν αναδείχθηκε ως το πρώτο πανεπιστήμιο στην ΕΕ στον τομέα αυτό καθώς και ανάμεσα στα 14 πανεπιστήμια στον κόσμο που έχουν λάβει ως τώρα αυτή την βαθμολογία.

Κι επειδή, ένα πανεπιστήμιο δεν είναι μόνο ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον, αλλά εξίσου σημαντική θέση κατέχει και η φοιτητική ζωή, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας επενδύει στην ευημερία των φοιτητών και των φοιτητριών του προσφέροντας μια ολοκληρωμένη φοιτητική εμπειρία με ενδιαφέροντες φοιτητικούς ομίλους και αθλητικές ομάδες, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, διοργανώνονται ποικίλες εκδηλώσεις για τη φοιτητική κοινότητα του.

Προσφέρεται επίσης μεγάλη ποικιλία αθλητικών προγραμμάτων, καθώς και υπηρεσίες εκγύμνασης υπό την επιστημονική παρακολούθηση εξειδικευμένων επαγγελματιών στις εγκαταστάσεις του υπερσύγχρονου Κέντρου Άθλησης και Ευεξίας (UFIT) του Πανεπιστημίου.

Επιπλέον, το Πανεπιστήμιο διαθέτει υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας στελεχωμένες από άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες. Το Κέντρο Επιτυχημένης Σταδιοδρομίας παρέχει στους φοιτητές συνεχή υποστήριξη μέσα από συμβουλευτικές υπηρεσίες και σεμινάρια εξάσκησης ακαδημαϊκών δεξιοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους και η ομάδα Στήριξης Φοιτητών είναι πάντοτε πρόθυμη να βοηθήσει στην επίλυση οποιουδήποτε ζητήματος προκύψει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας επικεντρώνεται στην ποιότητα ζωής των φοιτητών του, έχοντας επενδύσει περισσότερα από €160 εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια σε υποδομές και εγκαταστάσεις για τη δημιουργία μιας αληθινής πανεπιστημιούπολης.

Έτσι, το UNIC CITY, η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη πανεπιστημιούπολη της Κύπρου, αποτελείται από 20 ειδικά οικοδομημένα ή ανακαινισμένα κτήρια διάσπαρτα στην πολυσύχναστη περιοχή της Έγκωμης, η οποία φιλοξενεί παράλληλα περισσότερα από 70 εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, υπεραγορές, πολυκαταστήματα και το εμπορικό κέντρο Mall of Engomi, όλα σε κοντινή απόσταση.

Οι νέες εστίες για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, UNIC Residences, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη σύγχρονη και σφύζουσα από ζωή πανεπιστημιούπολη. Αποτελούν τη μεγαλύτερη επένδυση σε πανεπιστημιακή υποδομή στην Κύπρο, ενώ παράλληλα συγκαταλέγονται στις πιο εντυπωσιακές και αρχιτεκτονικά πρωτοποριακές φοιτητικές εστίες της Ευρώπης. Πέρα από μια καλαίσθητη και προσιτή επιλογή στέγασης, οι νέες εστίες προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες ψυχαγωγίας, με εστιατόρια και καφετέριες, υπαίθρια αιωρούμενη πισίνα, γυμναστήρια, χώρους μελέτης και αναψυχής και σύντομα το UNIC Clubhouse, επαναπροσδιορίζοντας έτσι τη φοιτητική εμπειρία.

Όσον αφορά τα προγράμματα σπουδών, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει περισσότερα από 100 συμβατικά (διά ζώσης) και εξ αποστάσεως προγράμματα προπτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου. Συγκριτικό πλεονέκτημα κατέχουν οι κλάδοι της Ιατρικής, των Επιστημών Υγείας, του Blockchain, της Νομικής, της Λογιστικής, της Αρχιτεκτονικής, των Διεθνών Σχέσεων, της Εκπαίδευσης, της Πληροφορικής, της Μηχανικής και των Καλών Τεχνών.

Σημειώνεται ότι στα περισσότερα προγράμματα σπουδών, υπάρχει η επιλογή της γλώσσας διδασκαλίας (ελληνική ή αγγλική), μεγάλο πλεονέκτημα για φοιτητές που ενδιαφέρονται να μετεγγραφούν είτε από την Ελλάδα ή το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη γλώσσα διδασκαλίας που μέχρι τώρα διδάσκονταν ή να έχουν υποστήριξη κατά την περίοδο προσαρμογής. Προσφέρεται επίσης επιλογή πλήρης ή μερικής φοίτησης, καθώς και επιλογή ανάμεσα σε πρωινά, απογευματινά και βραδινά μαθήματα για τα διά ζώσης προγράμματα.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δέχεται τώρα αιτήσεις για μετεγγραφές στα προγράμματα σπουδών που προσφέρει. Η πρακτική μεταφοράς πιστωτικών μονάδων εφαρμόζεται από την ίδρυση του Πανεπιστημίου και πολλοί φοιτητές έχουν μετεγγραφεί από ιδρύματα του εξωτερικού και έχουν αποφοιτήσει επιτυχώς.

Η διεθνοποίηση αποτελεί κομβική πτυχή της στρατηγικής του Πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ίδρυσε και λειτουργεί την πρώτη και μεγαλύτερη Ιατρική Σχολή στην Κύπρο, προσφέροντας σε συνεργασία με το St George’s, University of London, τη δεύτερη αρχαιότερη Ιατρική Σχολή στην Αγγλία, το Bachelor of Medicine and Bachelor of Surgery (MBBS). Παράλληλα, προσφέρει μία σειρά άλλων καινοτόμων διαπανεπιστημιακών προγραμμάτων σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης, όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, καθώς και τα Πανεπιστήμια της Πάδοβα, του Ζάγκρεμπ και του Δυτικού Σύδνεϋ.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προετοιμάζει τους φοιτητές για μία επιτυχημένη σταδιοδρομία στον τομέα της επιλογής τους, παρέχοντάς όλα τα αναγκαία εφόδια για να διαπρέψουν επαγγελματικά μετά την αποφοίτησή τους. Οι διδάσκοντες είναι ιδιαίτερα δραστήριοι στο αντικείμενό τους και διατηρούν στενούς δεσμούς με αντίστοιχες εταιρείες τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς, γεγονός που δίνει στους φοιτητές του πρόσβαση σε κορυφαίους εργοδότες και, κατά συνέπεια, ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε ό,τι αφορά τις ευκαιρίες πρακτικής άσκησης και εξασφάλισης εργασίας.

Πολλοί απόφοιτοί του Πανεπιστημίου βρίσκονται σε θέσεις παγκόσμιας επιρροής, σε πληθώρα επαγγελμάτων και σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, με πολλούς να εργάζονται για γνωστές πολυεθνικές εταιρείες εντός κι εκτός Κύπρου, ενώ άλλοι ανέπτυξαν με επιτυχία τις δικές τους επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ενώ το επίπεδο σπουδών είναι εφάμιλλο κορυφαίων πανεπιστημίων του εξωτερικού, το κόστος των σπουδών στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, λαμβάνοντας υπόψη τα δίδακτρα, το κόστος διαμονής και διατροφής, καθώς και άλλα βασικά έξοδα ζωής, είναι συγκριτικά χαμηλότερο και καθιστά την επιλογή του μια πολύ συμφέρουσα επένδυση.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, πανέτοιμο για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, είναι σε θέση να υποδεχθεί υφιστάμενους, νεοεισερχόμενους και μετεγγραφόμενους φοιτητές, είτε στην Πανεπιστημιούπολή του, είτε εξ αποστάσεως, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Τα μαθήματα του Χειμερινού Εξάμηνου αρχίζουν στις 28 Σεπτεμβρίου 2020. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ήδη δέχεται αιτήσεις για το νέο Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα προγράμματα σπουδών, τα κριτήρια και τη διαδικασία εισδοχής και μετεγγραφής, καθώς και για την υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου: https://www.unic-crete.gr/

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ