Πανελλήνιες ΕΠΑΛ 2021: Ποια είναι η αθλήτρια Οσάκα που αναφέρεται στο θέμα της έκθεσης - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Πανελλήνιες ΕΠΑΛ 2021: Ποια είναι η αθλήτρια Οσάκα που αναφέρεται στο θέμα της έκθεσης

Το θέμα της έκθεσης που «έπεσε» στις Πανελλήνιες εξετάσεις των ΕΠΑΛ σήμερα, Τρίτη 15 Ιουνίου, εστιάζει στη σκοτεινή πλευρά του αθλητισμού, με τις θυσίες που κάνουν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές.

Οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ κλήθηκαν να σχολιάσουν ένα άρθρο με τις δυσκολίες που περνούν οι αθλητές στην πορεία τους. Tο θέμα της έκθεσης είχε ως τίτλο «Αθλητές: Αιχμάλωτοι της… επιτυχίας» και προέρχεται από άρθρο που δημοσιεύτηκε στις 03 Ιουνίου στην ηλεκτρονική έκδοση ημερήσιας εφημερίδας.

Οι υποψήφιοι κλήθηκαν να σχολιάσουν «ποιες δυσκολίες θα αντιμετωπίσει ένας αθλητής ή μία αθλήτρια και ποια προσόντα θα πρέπει να διαθέτει για να τις ξεπεράσει και να πετύχει τους στόχους του/της». Στη συνέχεια οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναλύσουν το ποίημα «Τελευταία Κούρσα» του Νίκου Μοσχοβάκου, το οποίο ανήκει στην ποιητική συλλογή του (1946- ) «Απριλίου ξανθίσματα» (εκδ. Μελάνι, 2016).

Η πρωταγωνίστρια του κειμένου, η τενίστρια Οσάκα συνιστά χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφορικά με τα εμπόδια που καλείται να ξεπεράσει ένας αθλητής στον πρωταθλητισμό. Η τενίστρια από την Ιαπωνία αποχώρησε από το Roland Garros, όχι γιατί αποκλείστηκε από άλλη αθλήτρια, αλλά οικειοθελώς, λόγω των όσων συνέβησαν μετά τη νίκη της στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Τότε το νο2 της παγκόσμιας κατάταξης αρνήθηκε να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με πρόστιμο 15.000 δολαρίων. Οι διοργανωτές προσπάθησαν να την μεταπείσουν, με την απειλή ότι η συμπεριφορά της μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε αποκλεισμό της από τα προσεχή κορυφαία τουρνουά. Η 23χρονη ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από το Roland Garros, τονίζοντας παράλληλα ότι στο παρελθόν είχε αντιμετωπίσει προβλήματα με την κατάθλιψη.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: “Δεν φανταζόμουν ότι θα συμβούν όλα αυτά, μέχρι πριν από μερικές ημέρες. Το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να αποχωρήσω, ώστε όλοι να συγκεντρωθούν στο τένις που παίζεται στο Παρίσι. Η αλήθεια είναι ότι πάλεψα για μεγάλα διαστήματα με την κατάθλιψη από το US Open 2018 και έπειτα, πέρασα δύσκολα και όσοι με γνωρίζουν, όσοι με παρακολουθούν, βλέπουν να φοράω ακουστικά που με βοηθούν να αντιμετωπίσω το άγχος μου.

Αν και οι δημοσιογράφοι ήταν πάντα ευγενικοί απέναντί μου και απολογούμαι για όσους πλήγωσα, δεν αισθάνομαι καλά να μιλάω δημόσια, με πιάνει τεράστιο άγχος πριν έρθω σε επαφή με τα media. Εδώ στο Παρίσι ένιωσα ευάλωτη και γι’ αυτό ήθελα να αποφύγω τις συνεντεύξεις. Θα μείνω για λίγο καιρό μακριά από τα κορτ και όταν έρθει η ώρα, θέλω να συζητήσω για να βρεθούν λύσεις ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση για τους αθλητές, τον Τύπο και τους οπαδούς. Θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα”

Δυστυχώς, η Οσάκα  αν και είχε το θάρρος να διαμαρτυρηθεί για ένα υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί αθλητές, η κοινωνία του τένις αντί να σκύψει πάνω από το πρόβλημά της και να τη βοηθήσει, προτίμησε να την απειλήσει με πρόστιμα και αποβολές. Η κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων Grand Slam με την απειλή κυρώσεων, αποτελεί ίσως μια από τις πιο άσχημες στιγμές απέναντι σε έναν αθλητή που απλά θέλει να παίξει τένις αλλά δεν αισθάνεται ψυχικά καλά για να αντιμετωπίσει τον Τύπο, τις κάμερες ακόμη και την επαφή με τους ανθρώπους.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ