Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Πανελλήνιες 2022 – Οριστικό: Τι θα ισχύσει με ΕΒΕ, Τράπεζα Θεμάτων και μείωση εξεταστέας ύλης

Όχι στην κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, της Τράπεζας Θεμάτων και στη μείωση της εξεταστέας ύλης των πανελλήνιων 2022 ανέφερε η Νίκη Κεραμέως απαντώντας στις σχετικές τροπολογίες που κατέθεσε ο Σύριζα.

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις τέσσερις τροπολογίες που κατέθεσε ζητώντας την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, της κατανομής χρηματοδότησης των ΑΕΙ βάσει ποιοτικών κριτηρίων, της Τράπεζας Θεμάτων και τη μείωση της εξεταστέας ύλης των πανελλαδικών εξετάσεων … στο μισό, εξαπέλυσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως κατά την ομιλία της στην Βουλή.

«Ήσσων προσπάθεια, εξίσωση προς τα κάτω, λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο. Έχουμε αφήσει πίσω το κακό αυτό παρελθόν της εκπαίδευσης, την ισοπέδωση όλων, την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ έταζε μία θέση στο Πανεπιστήμιο σε όλους, τους έλεγε όλοι ελεύθερα στο Πανεπιστήμιο, μην κουράζεστε με εξετάσεις – ούτε για το Πανεπιστήμιο ούτε για το σχολείο. Τι και αν τα παιδιά μας έμεναν ημιμαθή με αυτόν τον τρόπο. Μας έλεγαν τη σημαία να την κρατάει όποιος κληρώνεται όχι όποιος είναι ο καλύτερος», τόνισε η υπουργός.

Για την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα ΑΕΙ

«Τι κι αν κοροϊδεύαμε τα παιδιά μας με αυτόν τον τρόπο και δεν τους εξασφαλίζαμε προοπτικές για το μέλλον τους, καθώς, οι πιθανότητες να φοιτήσει και να αποφοιτήσει ένας εισακτέος με 1 στα 20 ήταν απειροελάχιστες; Τι κι αν κοροϊδεύαμε τους Έλληνες φορολογούμενους; Τι κι αν αυτό δεν υπηρετούσε τα Πανεπιστήμιά μας; Και εδώ έρχεται η απαξίωση από τους ίδιους τους ψηφοφόρους σας. 6 στους 10 περίπου ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Εσείς εκεί. Επιμονή στους εισακτέους της λευκής κόλλας, που εισάγονται μεν, αλλά δεν αποφοιτούν ποτέ από τα Πανεπιστήμια».

Για την κατάργηση της κατανομής χρηματοδότησης στα ΑΕΙ

«Επί ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός έδινε ελεύθερα ό,τι λεφτά ήθελε στα Πανεπιστήμια. Εμείς θεσπίσαμε την κατανομή χρημάτων στη βάση κριτηρίων, αντικειμενικών και ποιοτικών. Εσείς λέτε όχι στην ποιότητα. Θέλετε να μην υπάρχει ποιότητα, να μην υπάρχει αξιολόγηση, όπως ακριβώς την πολεμήσατε και στα σχολεία».

Για τη μείωση της εξεταστέας ύλης στις Πανελλαδικές Eξετάσεις στο μισό, , η κ. Κεραμέως σχολίασε: «θέλετε να μένουν τα παιδιά μας ημιμαθή ή να μπαίνουν και χωρίς εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, όπως είχατε προτείνει προεκλογικά».

Για την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων η Υπουργός υπογράμμισε: «εισηγείστε να μην εξασφαλίζεται κάλυψη ελάχιστης ύλης για όλους, να μην έχουμε πρόσθετα εχέγγυα εγκυρότητας και αξιοπιστίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και εφαλτήριο περαιτέρω αναβάθμισης της εκπαίδευσης».

«Η Ελλάδα άλλαξε και προχωράει μπροστά», τόνισε η Νίκη Κεραμέως και σημείωσε:«Με νέα προγράμματα σπουδών και νέα βιβλία, με έμφαση στις δεξιότητες από τα 4 έτη, με διπλάσια Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, με τα πρώτα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, με τους πρώτους 16.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση μετά από 12 χρόνια, με οριζόντιες επιμορφώσεις στους εκπαιδευτικούς μας, με αξιολόγηση, με οριζόντιο ψηφιακό μετασχηματισμό, διαδραστικούς πίνακες και σετ ρομποτικής στα σχολεία μας. Προχωρήσαμε όλοι μαζί μπροστά για μια καλύτερη παιδεία για τα παιδιά μας, για να τους δώσουμε περισσότερα και καλύτερα εφόδια».

 

Πρόσφατα άρθρα

Δωρεάν σίτηση σε φοιτητές – Ποιοι «κόβονται» από 1η Ιανουαρίου

Ένα νέο, πιο αυστηρό πλαίσιο για τη δωρεάν σίτιση των φοιτητών στα Πανεπιστήμια φέρνει το…

29/10/2026

Πάνω από 30 επιχειρήσεις με περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας στην 59η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στα Ιωάννινα

Περισσότερες από 30 επιχειρήσεις, με πάνω από 700 διαθέσιμες θέσεις εργασίας, θα συμμετάσχουν στη 59η…

29/10/2026

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ζητά απόσυρση των νηπιαγωγών από τις 9.000 προσλήψεις στους παιδικούς σταθμούς

Την απόσυρση της τροπολογίας που προβλέπει τη συμμετοχή των νηπιαγωγών στο ειδικό πρόγραμμα των 9.000…

29/10/2026

Άνοιξε η πλατφόρμα για το προγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας» – Επιδότηση έως 36.000 και κάλυψη από το 70% έως το 95% των επιλέξιμων δαπανών

Ξεκίνησε σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2026 η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης, αρχικά για κλειστές κατοικίες,…

29/10/2026

ΕΛΣΤΑΤ: Στις 964.851 οι ενεργές επιχειρήσεις στην Ελλάδα το 2024

Σε 964.851 ανήλθε το 2024 το πλήθος των ενεργών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στους…

29/10/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ