Πανεπιστημιακοί: Να μη σταματήσουν συγκεκριμένες προσλήψεις στα ΑΕΙ λόγω εκλογών - voucherergasia.gr
Εκπαίδευση

Πανεπιστημιακοί: Να μη σταματήσουν συγκεκριμένες προσλήψεις στα ΑΕΙ λόγω εκλογών

Την αγωνία τους για την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας των ΑΕΙ, καθώς και την απρόσκοπτη υλοποίηση ερευνητικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων που, σε μεγάλο βαθμό, χρηματοδοτούνται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και υπόκεινται σε αυστηρά καθορισμένα χρονοδιαγράμματα, εκφράζουν οι πανεπιστημιακοί εάν δεν προχωρήσουν λόγω των εκλογών οι διαδικασίες προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών στα ιδρύματα.

Σχετική επιστολή έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών με αφορμή τις πρόσφατες ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τις «Εξαιρέσεις από την αναστολή προσλήψεων λόγω εκλογών – Τροποποίηση άρθρου 28 ν.2190/1994».

Οπως αναφέρουν οι πανεπιστημιακοί «στις ς προτεινόμενες εξαιρέσεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994, περί ρύθμισης προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά τις προεκλογικές περιόδους, δεν περιλαμβάνονται οι διαδικασίες εκλογής και εξέλιξης των μελών ΔΕΠ ούτε οι διαδικασίες πρόσληψης του έκτακτου επιστημονικού, ερευνητικού, εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού σε ερευνητικά έργα των ΕΛΚΕ των ΑΕΙ».

Η Εκτελεστική Γραμματεία (ΕΓ) της ΠΟΣΔΕΠ με ομόφωνη απόφασή της στην από 6/4/2023 Συνεδρίαση της ζητά την εξαίρεση των παραπάνω διαδικασιών, λόγω της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοδιοίκησης των Πανεπιστημίων και δεδομένου ότι οι ως άνω διαδικασίες δεν εγείρουν καμία απολύτως υπόνοια για μεροληπτική μεταχείριση υποψηφίων κατά την επίσημη προεκλογική περίοδο. Στην αντίθετη δε περίπτωση της διακοπής των εν λόγω διαδικασιών διακυβεύονται η ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας των ΑΕΙ, καθώς και η απρόσκοπτη υλοποίηση ερευνητικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων που, σε μεγάλο βαθμό, χρηματοδοτούνται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και υπόκεινται σε αυστηρά καθορισμένα χρονοδιαγράμματα.

Share
Ετικέτες: AEI

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ