Εκπαίδευση

Παράταση στο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης 150.000 εργαζομένων

Παρατείνεται έως τις 14 Οκτωβρίου 2023 η προθεσμία λήξης του προγράμματος αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης εργαζομένων σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Επίσης, ως καταληκτική προθεσμία για την έναρξη των τμημάτων κατάρτισης ορίστηκε η 11η Σεπτεμβρίου 2023.

Η δράση δίνει τη δυνατότητα σε 150.000 μισθωτούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να αποκτήσουν ή να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητές τους και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU, ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν ένα πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών και κατόπιν συμμετέχουν σε εξετάσεις ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης. Κάθε εργαζόμενος που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της επιλογής του και συμμετέχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης, λαμβάνει εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, δηλαδή συνολικά 400 ευρώ μικτά.

Σε συνεργασία με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Πανεπιστημίων, αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) και διεθνείς κολοσσούς τεχνολογίας, η ΔΥΠΑ προσφέρει στους εργαζόμενους μία μεγάλη λίστα επιμέρους προγραμμάτων κατάρτισης από τα οποία μπορούν να επιλέξουν, ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προφίλ.

  Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ

Πρόσφατα άρθρα

Μειωμένες τιμές έως 30% στα σούπερ μάρκετ από Δευτέρα σε 1.660 κωδικούς

Από τη Δευτέρα τίθενται σε ισχύ εκατοντάδες μειώσεις για τις τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ, με στόχο…

29/08/2026

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Κρήτη και νησιά Βόρειου και Νότιου Αιγαίου – Ποιες περιοχές θα είναι σε «Red Code»

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο σε Κρήτη και νησιά του Βορείου…

29/08/2026

ΑΑΔΕ: Aπλουστεύσεις στην υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης

Η ΑΑΔΕ, σε στενή συνεργασία με την ΕΘΕΑΣ και το ΓΕΩΤΕΕ προχωρά στην απλούστευση και βελτίωση…

29/08/2026

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο Κυριακή, σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κω και Κάλυμνο

Πολύ υψηλός, κατηγορίας 4, θα είναι την Κυριακή 30 Αυγούστου ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στις…

29/08/2026

Κοινωνικό leasing: Τα εισοδηματικά κριτήρια και οι δικαιούχοι – Πότε ανοίγει το πρόγραμμα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη του προγράμματος κοινωνικού leasing για πρώτη φορά…

29/08/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ