Εκπαίδευση

Προσλήψεις αναπληρωτών 2025: Αντιδράσεις για την αθόρυβη αύξηση στα παράβολα ΑΣΕΠ

Έντονη αντίδραση προκαλεί στον κόσμο της εκπαίδευσης η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει το παράβολο συμμετοχής στις διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ από 3 σε 15 ευρώ, καθώς και το παράβολο για την υποβολή ένστασης από 20 σε 50 ευρώ.

Σε μια περίοδο όπου οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βιώνουν συνθήκες ακραίας ανασφάλειας, το νέο αυτό μέτρο προστίθεται σε μια ήδη επιβαρυμένη πραγματικότητα, με το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου να απαιτεί την άμεση ανάκλησή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ζακύνθου:   «ΜΕ ΑΘΟΡΥΒΗ ΑΥΞΗΣΗ… ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ 15 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ!»

Εδώ και λίγες μέρες επικρατεί αναβρασμός στα σχολεία. Η κυβέρνηση προχώρησε αθόρυβα σε αύξηση του παραβόλου συμμετοχής σε διαδικασίες πρόσληψης του ΑΣΕΠ (από 3 σε 15 ευρώ) και σε αυτό του παραβόλου ένστασης (από 20 σε 50 ευρώ). Πραγματικά τι άλλο θα σκεφτούν; Δε φτάνει που οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ζουν μέσα στην ανασφάλεια, έχουν δώσει χιλιάδες ευρώ σε “προσόντα” για μια θέση στον ήλιο, πάνω από το 1/3 του πενιχρού μισθού τους σε σπίτια-χρέπια προκειμένου να καταφέρουν να εργαστούν, μετά και τις εξελίξεις που αφορούν τις αλλαγές στο επίδομα ανεργίας τώρα έρχεται και η τελευταία πράξη στο θλιβερό έργου του Υπουργείου Παιδείας!

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες!

Σε μια σχολική χρονιά που οι παραιτήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, δεκάδες κενά εξακολουθούν να υπάρχουν, οι υποδομές καταρρέουν, οι μαθητές στοιβάζονται σε 27-28αρια τμήματα, αυτή είναι η χείρα βοηθείας στους συναδέλφους;

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου απαιτεί να πάρει πίσω η κυβέρνηση τις απαράδεκτες αυξήσεις στο παράβολο ένταξης στους πίνακες ΑΣΕΠ και στα παράβολο ένστασης.

Πηγή: ipaidia.gr

Πρόσφατα άρθρα

voucher ανέργων και εργαζομένων

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ