Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία - Οι ημερομηνίες-«κλειδιά» - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία – Οι ημερομηνίες-«κλειδιά»

Μετά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επανεκκινούν τη διά ζώσης λειτουργία τους στις 10 Μαΐου, τις πόρτες τους ανοίγουν, μία εβδομάδα αργότερα, και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Στις 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί

Κατά τη διάρκεια της επίσημης ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ανοίξουν στις 17 Μαΐου. Η απόφαση να μην συμπέσει το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών με αυτό των νηπιαγωγείων, των δημοτικών και των γυμνασίων, στις 10 Μαΐου, ελήφθη κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών.

«Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην επιφύλαξή μας να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί κι έτσι περιοριστήκαμε αρχικά στο να ξεκινήσει αρχικά η υποχρεωτική εκπαίδευση. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι βρέφη και παιδιά κάτω των 4 ετών δεν φοράνε μάσκα”, επεσήμανε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Οι ημερομηνίες κλειδιά για ολόκληρη την εκπαίδευση:

* Οι σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαΐου.

* Το σχολικό έτος παρατείνεται έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

* Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 14 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια.

* Τα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών θα λειτουργήσουν ξανά στις 10 Μαΐου μόνο όμως για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και για όσους δίνουν εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου ξένης γλώσσας.

* Από τις 17 Μαΐου ξεκινούν διά ζώσης τα εργαστηριακά μαθήματα και οι πρακτικές ασκήσεις, στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) μια φορά την εβδομάδα, τόσο για τους καταρτιζόμενους όσο και για τους εκπαιδευτές.

* Την ίδια ημέρα και με την ίδια ακριβώς διαδικασία αυτοδιαγνωστικού ελέγχου θα διεξάγονται και το προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ.

* Επανεκκινεί και η διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία του Α’ και Β’ κύκλου των σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας με self test εκπαιδευομένων, εκπαιδευτών και εκπαιδευτικών, μια φορά την εβδομάδα, προ Δευτέρας, στις 17 Μαΐου.

* Εργαστηριακές και πρακτικές ασκήσεις θα διεξάγονται και στα ιδιωτικά κολέγια σύμφωνα με όσα ορίζουν οι αποφάσεις για τα Πανεπιστήμια.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ