Σε ΦΕΚ η κατανομή 5.487 μόνιμων διορισμών στην Εκπαίδευση – Αναλυτικά οι θέσεις
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζεται η κατανομή των 5.487 κενών οργανικών θέσεων που θα καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, καθώς και μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), για το σχολικό έτος 2025-2026. Η απόφαση αφορά την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή του ν. 4589/2019.
Από τις συνολικά 5.487 θέσεις, οι 2.403 αφορούν τη γενική Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με τους δασκάλους (ΠΕ70) να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των διορισμών με 1.646 θέσεις, ενώ προβλέπονται ακόμη 439 θέσεις για νηπιαγωγούς και 115 για εκπαιδευτικούς Αγγλικής. Στη γενική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κατανέμονται 910 θέσεις. Οι περισσότερες αφορούν φιλολόγους (162), οικονομολόγους (137), μηχανολόγους (62), θεολόγους (52), ηλεκτρολόγους (44) και βιολόγους (32), ενώ προβλέπονται διορισμοί σε δεκάδες ακόμη ειδικότητες της γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης. Παράλληλα, προβλέπονται 92 διορισμοί σε μουσικές ειδικεύσεις για τα Μουσικά Σχολεία, με τις περισσότερες θέσεις να αφορούν πιάνο, ευρωπαϊκά κρουστά, φλάουτο, λαούτο και βιολοντσέλο.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται και στην Ειδική Αγωγή. Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση κατανέμονται 309 θέσεις, κυρίως για δασκάλους και νηπιαγωγούς ειδικής αγωγής, ενώ στη Δευτεροβάθμια προβλέπονται 1.303 θέσεις. Οι μεγαλύτερες κατανομές αφορούν μαθηματικούς (554), φιλολόγους (190), φυσικούς (162), χημικούς (61) και γεωπόνους (39).
Επιπλέον, διατίθενται 470 θέσεις για το Ειδικό Εκπαιδευτικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. Από αυτές, 160 αφορούν ψυχολόγους, άλλες 160 κοινωνικούς λειτουργούς, 45 εργοθεραπευτές, 40 θεραπευτές λόγου, 30 θέσεις ειδικού βοηθητικού προσωπικού και οι υπόλοιπες επαγγελματικούς συμβούλους, φυσιοθεραπευτές και σχολικούς νοσηλευτές.
Η υπουργική απόφαση προβλέπει επίσης ότι, εφόσον μετά την ολοκλήρωση των διορισμών στον κλάδο ΠΕ79.01 παραμείνουν κενές θέσεις μουσικής, θα μπορούν να καλυφθούν από εκπαιδευτικούς του κλάδου ΤΕ16.
Σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι ανέρχεται η νέα υπόθεση μεγάλης φορολογικής απάτης…
Η Πολεμική Αεροπορία διοργανώνει, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του προστάτη της Αρχαγγέλου…
Συστάσεις προς τους πολίτες απευθύνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), καλώντας τους να είναι…
Ένα σχετικά άγνωστο ψηφιακό εργαλείο, που βρίσκεται στην πλατφόρμα PosoKanei.gov.gr, μπορεί να βοηθήσει τους καταναλωτές…
Διαφορετικός είναι ο τρόπος αμοιβής των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κατά την αργία της 28ης…
Περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας θα παρουσιάσουν πάνω από 30 επιχειρήσεις στην 59η «Ημέρα Καριέρας»…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ