Self test για μαθητές και φοιτητές στο edupass.gov.gr αντί του self-testing.gov.gr - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Self test για μαθητές και φοιτητές στο edupass.gov.gr αντί του self-testing.gov.gr

To edupass.gov.gr είναι η πλατφόρμα που έρχεται να αντικαταστήσει τη δήλωση self test στο self-testing.gov.gr. Σε αυτή την πλατφόρμα μαθητές και φοιτητές θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test.

Από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου άρχισαν να ανοίγουν σταδιακά τα Πανεπιστήμια της χώρας, αρχής γενομένης από τα ΕΜΠ, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ για το edupass.gov.gr αναμένεται η επίσημη λειτουγία του. Πάντως, ορισμένα ιδρύματα, όπως το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το ΠΑΜΑΚ, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοίνωσαν την έναρξη των μαθημάτων από τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, για την «καλύτερη προετοιμασία τους στην εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου». 

Η πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά στα self test, τον εμβολιασμό και τα rapid test και αλλάζει τη δήλωση για τον έλεγχο των προϋποθέσεων φυσικής παρουσίας σε σχολεία και πανεπιστήμια, στο πλαίσιο των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, «η παραγωγική λειτουργία των θυρίδων των εκπαιδευτικών δομών της παρ. 1 του άρθρου 1 και της πλατφόρμας «edupass.gov.gr» εκκινεί από την δημοσίευση της παρούσας απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Σύμφωνα με την απόφαση η διαδικασία καταχώρισης αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου στην πλατφόρμα «self-testing.gov.gr», ενσωματώνεται στη λειτουργία της πλατφόρμας «edupass.gov.gr».

Είσοδος με κωδικούς Taxis

Όπως σημειώνεται στο ΦΕΚ η είσοδος γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet είτε των σπουδαστών, φοιτητών είτε των γονέων ανήλικων μαθητών και εκεί θα δηλώνονται οι προϋποθέσεις με βάση των οποίων θα δίνεται ή όχι το πράσινο φως για είσοδο σε εκπαιδευτικές δομές.

Συγκεκριμένα, τονίζεται πως το μήνυμα για είσοδο σε συγκεκριμένα δομές θα αναφέρει: μη επιτρεπτή παρουσία, (β1) επιτρεπτή παρουσία, (β2) επιτρεπτή παρουσία «στενής επαφής επιβεβαιωμένου κρούσματος» συντρεχουσών των ειδικών προϋποθέσεων που προβλέπει το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο φυσικής παρουσίας, εφ’ όσον πληρούνται οι προϋποθέσεις της παραγράφου 9 του παρόντος άρθρου, γ) άγνωστη κατάσταση – απαιτείται περαιτέρω έλεγχος.

Παράλληλα, αναφέρεται πως για τη δήλωση self test των μαθητών στα σχολεία, η πλατφόρμα «self-testing.gov.gr» ενσωματώνεται στη λειτουργία της νέας πλατφόρμας «edupass.gov.gr».

Share
Ετικέτες: self testsEdupass.gov.gr

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ