Στους δρόμους οι φοιτητές για το νομοσχέδιο που αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Ετοιμάζουν καταλήψεις - voucherergasia.gr
Εκπαίδευση

Στους δρόμους οι φοιτητές για το νομοσχέδιο που αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια: Ετοιμάζουν καταλήψεις

Όποιος έχει τα λεφτά να πληρώσει, θα μπορεί να σπουδάσει σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο αποκτώντας ακριβώς τον ίδιο τίτλο σπουδών με εμάς, με πλήρη κατοχυρωμένα πτυχία. Είναι εξοργιστικό. Εμείς απαντάμε: Η μόρφωση είναι δικαίωμα, δε μπορεί να εξαρτάται από το πορτοφόλι κάθε οικογένειας». Σε αυτές τις λέξεις αποτυπώνεται η αγωνία των φοιτητών μπροστά στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, που προωθεί η κυβέρνηση με νομοσχέδιο στη Βουλή.

Το σχέδιο νόμου με τίτλο “Ελεύθερο Πανεπιστήμιο” μετά την παρουσίαση στο υπουργικό συμβούλιο, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση για λίγες ημέρες. Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η εισαγωγή των φοιτητών στα ιδιωτικά ΑΕΙ θα γίνεται με κριτήρια που θα βάζουν τα ίδια σε απόφοιτους λυκείου της Ελλάδας ή και άλλης χώρας ισότιμο ή αντίστοιχο του ελληνικού Λυκείου.

Ο τρόπος αξιολόγησης και προαγωγής των φοιτητών καθώς και η διαδικασία αποφοίτησης και απονομής πτυχίου θα καθορίζονται από τον Κανονισμό Σπουδών του κάθε Πανεπιστημίου. Προϋπόθεση αδειοδότησης θα είναι η επάρκεια των υποδομών τόσο για τη βασική λειτουργία (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, βιβλιοθήκη) όσο και για τη φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση, αθλητικές εγκαταστάσεις κ,λπ.). Θα εξετάζεται η αναπτυξιακή στρατηγική του και θα αξιολογείται η βιωσιμότητα και η προοπτική του.

Έρχονται μαζικές καταλήψεις στα πανεπιστήμια

Στην πανελλαδική συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών το περασμένο Σάββατο 16/12 στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά, με τη συμμετοχή 126 φοιτητικών συλλόγων από όλη τη χώρα, οι φοιτητές ανακοίνωσαν την αποφασιστικότητά τους να αγωνιστούν για τη διασφάλιση δημόσιων και δωρεάν σπουδών. Δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια και καταλήψεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Όπως λένε «η κυβέρνηση έχει την πλειοψηφία την πλειοψηφία στη Βουλή αλλά οι φοιτητές στα πανεπιστήμια» και ετοιμάζουν εκστρατεία ενημέρωσης των φοιτητών στα αμφιθέατρα. Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους «απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε δεν «καθόμαστε στα αβγά μας», κάνουμε πράξη το σύνθημά μας. Με «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ δυναμώνουμε τον ΑΓΩΝΑ ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια! Για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, σύγχρονες σπουδές! Για πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα». Για να μπούμε και στο πνεύμα των γιορτών. Ο υπουργός παιδείας αποδεικνύεται Αϊ Βασίλης για αυτούς που έχουν ήδη πολλά λεφτά, αφού με το νομοσχέδιο που φέρνει κερδισμένοι είναι οι διάφοροι επιχειρηματίες που θα μπορούν να κάνουν μπίζνες με την αγοραπωλησία πτυχίων ισότιμα με τα δικά μας. Ενώ σε ότι αφορά τις δικές μας ανάγκες, τίποτα.».

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ