Θέμα voucherergasia.gr: Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς τον επαρκή αριθμό καθαριστριών! - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Θέμα voucherergasia.gr: Τα σχολεία άνοιξαν χωρίς τον επαρκή αριθμό καθαριστριών!

Απο την περασμενη Δευτέρα οι μαθητές επέστρεψαν στις σχολικές αίθουσες και στο Ηράκλειο. Ενώ όπως έγινε γνωστό στις 17 Μάη θα ανοίξουν νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοι.

Ανοίγουν τα σχολεία λοιπον, με ένα βασικό πρόβλημα να παραμένει. Το άλυτο ζήτημα είναι η Καθαριότητα των σχολείων και η τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Συμφωνα με τον αριθμό των σχολείων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβαθμια εκπαίδευση για να μιλάμε για επαρκή καθαριότητα στα σχολικά συγκροτήματα, θα επρεπε το Ηρακλειο να διθετει 200 καθαρίστριες.

Αυτή τη στιγμή ο Δήμος Ηρακλείου, έχει για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια- Λύκεια 162 εργαζόμενες. Με δεδομένη την ανάγκη για εφαρμογή αυστηρών πρωτοκόλλων (που έχουν δοθεί από τον ΕΟΔΥ), με στόχο την προστασία των μικρών μαθητών και με δεδομένο ότι μιλάμε για 38 καθαρίστριες λιγότερες από αυτές που έπρεπε να εχουν προσληφθεί από την αρχή της χρονιάς, το ερώτημα που τίθεται είναι πως θα γίνεται με επάρκεια η τήρηση των πρωτοκόλλων υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Νοέμβρη, συμφωνα με τροπολογία του Υπουργείο Εσωτερικών που συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο με τίτλο: «Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής στελεχών στον δημόσιο τομέα, οργανωτικές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών και διατάξεις για την αναπτυξιακή προοπτική των ΟΤΑ» (στο άρθρο 29), δόθηκε η δυνατότητα για κάλυψη των κενών θέσεων.

Από τις ενέργειες που είχαν γίνει τότε, είχε διαφανεί η δυνατότητα πρόσληψης ακόμη 30 καθαριστριών. Μέχρι σήμερα όμως, δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία και αυτό που διαπιστώνεται είναι πως σε κάποια σχολεία – ειδικά με το άνοιγμα των νηπιαγωγείων – είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ