Τι θα γίνει με το Voucher ΤΠΕ; - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: VOUCHERΕκπαίδευση

Τι θα γίνει με το Voucher ΤΠΕ;

Προβληματισμός επικρατεί στους ανέργους που ήταν ωφελούμενοι στο επιδοτούμενο πρόγραμμα Voucher ΤΠΕ για τις ηλικίες 25-29 και 30-45.

Το πρόγραμμα ως γνωστόν έτρεξε μέχρι τις 10 Μαρτίου και έπειτα σταμάτησε χωρίς να έχει ξεκινήσει ακόμη. Επίσης είχαν βγει και καινούργια αποτελέσματα επιτυχόντων που προέρχονταν από τους επιλαχόντες του προγράμματος και τα τμήματα τους ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν κι αυτά.

Από τις 10 Μαρτίου μέχρι σήμερα, το υπουργείο έχει αλλάξει στάση πολλές φορές και δεν δίνει την δυνατότητα στα τμήματα να ξεκινήσουν.

Αρχικά έβγαλε ανακοίνωση που επέτρεψε να ξεκινήσουν τα τμήματα με τηλεκατάρτιση και καθόρισε τις προδιαγραφές για τις πλατφόρμες τηλεκατάρτισης, για τους φορείς πιστοποίησης και τους παρόχους κατάρτισης (ΚΔΒΜ). Όμως εκεί που όλα ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν έδωσε εντολή στους παρόχους κατάρτισης να περιμένουν μια νέα ανακοίνωση με διευκρινήσεις.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν ερχόταν ποτέ και ωστόσο ξεκίνησε το νέο Voucher Επιστημόνων που μάλλον το υπουργείο ασχολιόταν με αυτό και δεν φαινόταν να ενδιαφέρεται να δώσει μια γρήγορη λύση για το Voucher ΤΠΕ.

Μετά από αρκετές ημέρες βγήκε στις 24/4/2020 καινούργια ανακοίνωση για το Voucher ΤΠΕ με τίτλο: “Παράταση έναρξης προγραμμάτων μέσω Τηλεκατάρτισης – Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων 25 έως 29 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ & Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων ηλικίας 30 έως 45 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ” η οποία καθόριζε ότι η καταληκτική ημερομηνία έναρξης / επανέναρξης των προγραμμάτων μέσω Τηλεκατάρτισης είναι η Παρασκευή 29 Μαΐου 2020.

Και ενώ λοιπόν τα ΚΔΒΜ έφτιαξαν νέα προγράμματα με τηλεκατάρτιση και ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν, κύκλοι του υπουργείου και της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ, δεν δίνουν μέχρι σήμερα σαφής οδηγίες για την έναρξη των τμημάτων και αφήνουν να εννοηθεί ότι θα βγει νέα ανακοίνωση για τον τρόπο που θα γίνουν τα μαθήματα.

Το πιο πιθανό σενάριο που ακούγεται αυτή τη στιγμή, είναι ότι με το άνοιγμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης 18 Μαΐου στην κατηγορία των ΚΔΒΜ, ίσως το υπουργείο προκρίνει μάλλον την λύση της δια ζώσης εκπαίδευσης.

Εδώ όμως υπάρχουν πολλά προβλήματα διότι ο αριθμός των μαθητών σε ένα τμήμα με βάση τις νέες οδηγίες, θα εξαρτάται από τα τετραγωνικά των αιθουσών και με μέγιστο τα 15 άτομα. Πως λοιπόν θα ξεκινήσουν τα τμήματα (με δια ζώσης κατάρτιση) όταν τα άτομα είναι παραπάνω από τα προβλεπόμενα; 

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντήσει το Υπουργείο και να δώσει διευκρινήσεις για την έναρξη ξανά της κατάρτισης.

[blockquote style=”3″]Το αποτέλεσμα όμως απ’ όλα αυτά είναι να έχουν εγκλωβιστεί οι ωφελούμενοι σε μια κατάσταση ανεργίας που ούτε εργασία άλλη μπορούν να βρουν ούτε να πάρουν χρήματα από πουθενά![/blockquote]

Γι αυτό το λόγο θα πρέπει οι αρμόδιοι να δώσουν γρήγορα και άμεσα την καλύτερη λύση ώστε να ξεκινήσουν τα τμήματα.

Το Voucher Ergasia θα παρακολουθεί το θέμα και θα σας ενημερώνει σχετικά.

Μείνετε συντονισμένοι!

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ