Τηλεκπαίδευση: Συνεχίζεται το φιάσκο - Προβλήματα και τη δεύτερη μέρα - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Τηλεκπαίδευση: Συνεχίζεται το φιάσκο – Προβλήματα και τη δεύτερη μέρα

Και σήμερα- δεύτερη μέρα – συνεχίζονται τα πολλά προβλήματα στην πλατφόρμα για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Κάποιοι εκπαιδευτικοί έχουν μπει στο σύστημα και καποιοι όχι, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους μαθητες

Και όχι μόνον αυτό αλλά συμφωνα με πληροφορίες είναι κολλημένο και το sch.gr, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Το πρόβλημα εστιάζεται σήμερα ιδίως στην περιφέρεια, και έχουν γίνει αναφορές δυσλειτουργίας σε Κρήτη, Ρόδο, ορισμένες περιοχές της Κέρκυρας, Καρδίτσα, Δράμα, κα.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπον οι εκπαιδευτικοί, που κάνουν τηλεκπαίδευση από σχολική μονάδα και χρειάζεται να μπουν πρώτα στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, αυτό δεν είναι εφικτό διότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έχει πέσει. Επιπλέον, πολλοί μαθητές αντιμετωπίζουν δυσκολίες σύνδεσης, παρά το ότι το Webex σήμερα λειτουργεί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, πρώτη μέρα εφαρμογής, κατά τη δεύτερη σχολική ώρα η πλατφόρμα Webex “έπεσε”, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Η κυβέρνηση τη Δευτέρα, έριξε την ευθύνη για το φιάσκο στην εταιρεία Cisco, τη σύμβαση της οποίας με το δημόσιο, επιμένει να μη δίνει στη δημοσιότητα, κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε νεότερη ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας Webex προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης , επισημαίνοντας τα εξής:

Έχουν υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις.
Μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα.

Εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα.
Η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο. Οι συνθήκες είναι σαφώς πρωτόγνωρες για όλους, παρόλα αυτά από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, από κοινού Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι και σήμερα καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης που είναι πρωτοφανείς για όλον τον κόσμο”.

Η απάντηση της Γκίκα

Η πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης «έπεσε» σε όλη την Ευρώπη, καθώς και σε περιοχές της Ασίας και της Αμερικής, η συγκυρία ήταν ότι εμείς ξεκινούσαμε την τηλεκπαίδευση σε τέτοιο εύρος, σημείωσε η γγ του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι».

Το πρόβλημα δεν ήταν κάτι που μπορούσε να προβλέψει το υπουργείο Παιδείας, το σύστημα έχει δοκιμαστεί και επελέγη γιατί είναι μια πλατφόρμα αξιόπιστη, που προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα και προσφέρεται εντελώς δωρεάν, επεσήμανε η κυρία Γκίκα.

Εδώ και καιρό συζητάμε και εναλλακτικές λύσεις, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνει αυτή η πλατφόρμα εξαιτίας μιας συγκυρίας, πρόσθεσε.

Όπως υπογράμμισε, «δεν αφήσαμε ούτε μία μέρα να χαθεί».

Σε περίπτωση που εκπαιδευτικοί δεν έχουν σπίτι τους τον απαραίτητο εξοπλισμό, μπορούν να πάνε στο σχολείο και να κάνουν μάθημα από εκεί, ενώ οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα και από το κινητό τους.

Η κυρία Γκίκα πρόσθεσε πως τα σχολεία έχουν προμηθευτεί τάμπλετ, τα οποία μπορεί να δανείσει ο εκάστοτε σύλλογος διδασκόντων ανάλογα με τις ανάγκες οικογενειών.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ