Voucher ΤΠΕ 25-29. Έως τις 20/12 θα πρέπει να προσκομισθούν τα δικαιολογητικά από τους επιτυχόντες - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: VOUCHERΕκπαίδευση

Voucher ΤΠΕ 25-29. Έως τις 20/12 θα πρέπει να προσκομισθούν τα δικαιολογητικά από τους επιτυχόντες

Το Voucher “Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων 25 έως 29 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ” βρίσκεται στην τελική ευθεία και είναι έτοιμο να ξεκινήσει.

Μετά την ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων των ωφελούμενων στις 25/11/2019, ακολούθησαν οι ενστάσεις για τα αποτελέσματα και έπειτα στις 11/12/2019, βγήκαν και τα τελικά αποτελέσματα για το ποιοι άνεργοι τελικά (από αυτούς που είχαν κάνει αίτηση) θα έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν.

Τα επόμενα βήματα των ωφελούμενων είναι να επιλέξουν πάροχο κατάρτισης σε κάθε πόλη που υλοποιείται το πρόγραμμα και έπειτα να προσκομίσουν σε αυτον τα δικαιολογητικά. Για τον λόγο αυτό η Διαχειριστική Αρχή που είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ανακοίνωση αναφορικά με τον έλεγχο δικαιολογητικών ωφελουμένων – Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων 25 έως 29 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ & Προώθηση στην Απασχόληση Ανέργων ηλικίας 30 έως 45 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ

Σε συνέχεια της δημοσίευσης του Οριστικού Μητρώου Ωφελουμένων της Πρόσκλησης «Προώθηση στην Απασχόληση Άνεργων νέων 25 έως 29 ετών πτυχιούχων θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης, μέσω κατάρτισης στον κλάδο ΤΠΕ» παρακαλούμε όπως οι ωφελούμενοι επιλέξουν πάροχο κατάρτισης από το δημοσιευμένο Μητρώο Παρόχων σύμφωνα με το κεφ. 3.1.3. της Πρόσκλησης.

[blockquote style=”1″]Στον πάροχο της επιλογής τους θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως τις 20-12-2019, ήτοι:

 

1. Αντίγραφο ταυτότητας / διαβατηρίου (ταυτοποίηση)

 

2. Βεβαίωση ανεργίας

 

3. Αντίγραφο τίτλου σπουδών καθώς και επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης σε περίπτωση που ο τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή (βλ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι και ΙΙΙ της Πρόσκλησης)

 

4. Αντίγραφο πιστοποιητικού αγγλικής γλωσσομάθειας (βλ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV της Πρόσκλησης)

 

5. Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/86 ότι δεν είναι σπουδαστής/τρια ή φοιτητής/τρια και στην οποία θα δηλώνεται: «Δεν παρακολουθώ ή/και δεν έχω παρακολουθήσει άλλο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ πρόγραμμα κατάρτισης κατά την τελευταία διετία πριν από την υποβολή της παρούσας αίτησης συμμετοχής» (βλ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ της Πρόσκλησης)

 

6. Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/86 ότι αποδέχεται τον αποκλεισμό του από την πράξη σε περίπτωση που προκύψουν αντίθετα αποδεικτικά στοιχεία ως προς α) Τη συμμετοχή του σε επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, β) Την ιδιότητά του ως άνεργος/η και γ) Τη δήλωσή του ότι δεν είναι σπουδαστής/τρια ή φοιτητής/τρια[/blockquote]

Στη συνέχεια οι Πάροχοι Κατάρτισης επαληθεύουν τα δικαιολογητικά των ωφελουμένων, τα αναρτούν στην ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr και προβαίνουν σε εισήγηση προς την ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ ως προς την ορθότητα ή μη των υποβληθέντων στοιχείων από τους ωφελούμενους. Στη συνέχεια, η ΕΔ ΕΣΠΑ ΑπΚΟ ελέγχει τα προαναφερθέντα δικαιολογητικά και εγκρίνει (αυτόματη παραγωγή Κωδικού Επιταγής Κατάρτισης) / απορρίπτει τους εν δυνάμει ωφελούμενους όπως ορίζεται και στο κεφάλαιο 8.4.3. της Πρόσκλησης.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση αναντιστοιχίας μεταξύ των δηλωθέντων στοιχείων στην αίτηση συμμετοχής και των υποβληθέντων δικαιολογητικών υπερισχύουν τα υποβληθέντα δικαιολογητικά σε συνέχεια του ελέγχου που θα πραγματοποιηθεί.

Σχετικά με την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης των ωφελουμένων και την καταληκτική ημερομηνία έναρξης του τμήματος της θεωρητικής κατάρτισης θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ 30ο ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 01-01-2020 ΕΩΣ 29-02-2020.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ