Ζαχαράκη: Ίσως και αύριο οι προσλήψεις αναπληρωτών - Για πάνω από 8.000 κενά μιλά η ΔΟΕ - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Εκπαίδευση

Ζαχαράκη: Ίσως και αύριο οι προσλήψεις αναπληρωτών – Για πάνω από 8.000 κενά μιλά η ΔΟΕ

Η Σ. Ζαχαράκη, σχολιάζοντας τους αριθμούς των κενών στα σχολεία που έδωσε νωρίτερα η ΔΟΕ, δήλωσε πως οι προσλήψεις αναπληρωτών ολοκληρώθηκαν στα μέσα Αυγούστου, νωρίτερα από ποτέ, ενώ οι υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, με τα κενά λόγω αδειών να αυξάνονται διαρκώς.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η υφυπουργός Παιδείας στην ΕΡΤ, αύριο Παρασκευή (κατά πάσα πιθανότητα) θα πραγματοποιηθεί η Β΄Φάση προσλήψεων αναπληρωτών, ώστε να καλυφθούν τα κενά σε θέσεις εκπαιδευτικών.

Αναφερόμενη στις μαθητικές καταλήψεις, με αίτημα αποτελεσματικότερα μέσα προστασίας έναντι του κορονοϊού και τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά αίθουσα, η υφυπουργός Παιδείας παραδέχθηκε πως οι προβληματισμοί είναι εύλογοι, ωστόσο απηύθυνε έκκληση στους μαθητές να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες, τονίζοντας ότι «η θέση μας είναι στην τάξη».

Παράλληλα, τους κάλεσε να μοιραστούν τους προβληματισμούς τους με τους εκπαιδευτικούς, τους ειδικούς, τους συλλόγους γονέων και την τοπική αυτοδιοίκηση, που συνδράμει στο έργο της εφαρμογής των μέτρων προστασίας, ενώ υπενθύμισε το τρίπτυχο μάσκες-πλύσιμο χεριών-τήρηση των αποστάσεων, που θα πρέπει να τηρείται τόσο εντός, όσο και εκτός σχολείου.

Τέλος, ζήτησε από τους μαθητές να αναλογιστούν πόσο τους έλειψε η μαθησιακή διαδικασία και η παρουσία τους στο σχολείο, τόσο στο αμιγώς εκπαιδευτικό επίπεδο, όσο και στον τομέα της κοινωνικοποίησης.

Περισσότερα από 8.000 τα κενά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας

Στην εκτίμηση ότι τα κενά σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία ξεπερνούν τις 8.000 προχώρησε νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΕ, τα περισσότερα κενά αφορούν δασκάλους και παράλληλη στήριξη.

Η ΔΟΕ επανέλαβε την ανησυχία της για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των σχολείων, καθώς η απόφαση να υπάρχουν στην τάξη έως 25 παιδιά έχει διογκώσει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, οι ανάγκες των σχολείων για επαρκή καθαρισμό δεν καλύπτονται και οι χώροι απομόνωσης πιθανών κρουσμάτων είναι ανύπαρκτοι στα αστικά κέντρα.

«Οι εκπαιδευτικοί για μία ακόμη φορά έρχονται αντιμέτωποι με συνθήκες που τους υπερβαίνουν. Το υπουργείο μετακυλίει ευθύνες στην πλάτη των εκπαιδευτικών», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικινής και σημείωσε ότι όλα τα παραπάνω προκαλούν ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ως προς τα κενά σε γυμνάσια και λύκεια, η εικόνα ακόμη δεν είναι σαφής, αν και από πλευράς ΟΛΜΕ γίνεται λόγος για μεγάλο αριθμό κενών, που σε ορισμένες περιοχές φτάνει και το 20% σε ποσοστό επί του συνόλου των θέσεων.

Από πλευράς υπουργείου, πάντως, δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής τα επίσημα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των κενών, αν και όπως αναφέρουν πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχει ζητηθεί να αναρτηθούν στο σύστημα MySchool τα κενά ανά σχολείο.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ