118 ημέρες απεργίας και συνεχίζουν οι οδηγοί: «Να μη δώσει η κυβέρνηση τη χαριστική βολή στον κλάδο»

Συνεχίζονται για 118 μέρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης Ο Ερμής”, με νέα 24ωρη απεργία από σημερα από 08:00 π.μ. έως και την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 08:00 π.μ.

“Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα μέχρι την υπογραφή της σύμβασης μας

Συνεχίζουμε μέχρι την δικαίωση” – αναφέρουν στο μήνυμά τους.

Για την κυβέρνηση

Την ίδια ώρα ο Σύνδεσμος Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης, σε στιγμές μεγάλης αγωνίας και αβεβαιότητας για την επιβίωση των μελών και των εργαζομένων του, πληροφορείται (από διάφορες πηγές) ότι η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν τα πάγια αιτήματα τους τα οποία εδώ και καιρό έχουν γνωστοποιηθεί επίσημα στην κυβέρνηση.

Με επείγουσα επιστολή την οποία κοινοποίησαν στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και την οποία  απέστειλαν τις τελευταίες ώρες στην πολιτική ηγεσία των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Τουρισμού ζητούν:

-Αφ’ ενός, την μη εξαίρεση των λεωφορείων που έχουν κατατεθεί οι πινακίδες τους απο την οικονομική αποζημίωση,  δεν  είναι δυνατόν το κράτος που ενήργησε άμεσα με την υπουργική απόφαση Μαρτίου για την προσωρινή κατάθεση πινακίδων, τώρα να “τιμωρεί” τους συνεπείς και νομοταγείς ιδιοκτήτες που αποφάσισαν να καταθέσουν.

-Αφετέρου, την άμεση ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων τους που εξασφαλίζει την βιωσιμότητα και ύπαρξη τους σε μια περίοδο οικονομικής κατάρρευσης όπως αυτά έχουν διατυπωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον Σύνδεσμο.

Παράλληλα ζητούν άμεσα διευκρινίσεις για το αν οι αποζημιώσεις που έχουν αποφασιστεί θα δοθουν με βάση τον κανόνα του de minimis.

Η επιστολή καταλήγει αναφέροντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει σοβαρά την κατάσταση και να μην δώσει την χαριστική βολή στον κλάδο που θα είναι και ανεπανόρθωτη.

Τα οικονομικα περιθώρια μετά την δεκαετή οικονομική κρίση και τώρα με την πανδημία στενεύουν για τους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους και ίσως η οποία απόφαση που θα αφήνει μακρυά ως λύση οτιδήποτε ικανοποιεί τα αιτήματα μας, θα είναι τελειωτική για τον κλάδο ο οποίος θα πρέπει να τονίσουμε, αποτελεί ραχοκοκαλιά του τουριστικού μας προϊόντος ως βασική υπηρεσία από την πρώτη στιγμή του επισκέπτη στην χώρα ως την ώρα της αναχώρησης του. Ας μην είναι τούτη η χρονιά η τελευταία για όλους μας από μια λάθος κυβερνητική απόφαση, τονίζει η Ομοσπονδία.

Share
Ετικέτες: λεωφορείαοδηγοί

Πρόσφατα άρθρα

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας – Τι προβλέπει

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Βελτίωση του…

31/10/2026

Αυξημένο ενδιαφέρον για το αντιγριπικό εμβόλιο, μειωμένο όμως για το εμβόλιο κατά της COVID-19 παρά την αύξηση των εισαγωγών

Αυξημένο ενδιαφέρον για τον αντιγριπικό εμβολιασμό καταγράφεται το τελευταίο διάστημα, καθώς η πτώση της θερμοκρασίας…

31/10/2026

Ν. Κεραμέως: «Έχουν ξεκινήσει οι πληρωμές δεδουλευμένων στην Pizza Fan»

Οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Pizza Fan και η επόμενη ημέρα για τους…

31/10/2026

Η τεχνητή νοημοσύνη θα ψωνίζει και θα πληρώνει για εμάς – Πώς αλλάζουν οι τράπεζες και οι συναλλαγές

Από τους ψηφιακούς βοηθούς, που θα πραγματοποιούν αγορές για λογαριασμό των καταναλωτών, μέχρι τις τράπεζες…

31/10/2026

Το τέλος των άνισων αμοιβών: Η μισθολογική διαφάνεια φέρνει νέους κανόνες από την 1η Νοεμβρίου

Πώς καθορίζεται ο μισθός ενός εργαζομένου και πώς μπορεί να διαπιστωθεί αν αμείβεται ισότιμα για…

31/10/2026

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Πόσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις πρώτες ώρες αύριο, τουλάχιστον μέχρι και τη Δευτέρα (2/11)…

31/10/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ