- voucherergasia.gr

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 4.05 τα ξημερώματα στην Κρήτη, αναστατώνοντας τους κατοίκους.

Ο σεισμός, που στις πρώτες μετρήσεις καταγράφεται εντάσεως 4,3 Ρίχτερ και με επίκεντρο περίπου 30 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου έγινε αισθητός σε όλο το νησί, αφού είχε επίκεντρο το δήμο Μινώα – στο κέντρο της Κρήτης – και μόλις 5 χιλιόμετρα εστιακό βάθος.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή κάτι άλλο από την ευρύτερη περιοχή.

Οι κάτοικοι

Τρόμαξαν για τα καλά οι κάτοικοι των οικισμών του νομού Ηρακλείου που βρέθηκαν στο επίκεντρο του σεισμού των 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Όπως αναφερει το newshub.gr από τις 12 τα μεσάνυχτα είχαν αρχίσει να αισθάνονται σεισμικές δονήσεις όμως ήταν μικρής ισχύος κι απλά ένιωσαν ανησυχία.

Όταν όμως στις 4 τα ξημερώματα σημειώθηκε ο σεισμός των 4,2 Ρίχτερ φοβήθηκαν στ’ αλήθεια. Αρκετοί βρήκαν έξω από τα σπίτια τους και όπως μαθαίνουμε προτίμησαν να περάσουν έξω τις υπόλοιπες ώρες μέχρι να ξημερώσει μαζί με τους γείτονες τους, για κάθε ενδεχόμενο.

Σοβαρές ζημιές δεν έχουν αναφερθεί προς το παρόν παρά μόνο πτώση μικροαντικειμένων στο εσωτερικό των σπιτιών.

Οι σεισμολόγοι

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός στο Αίγιο είχε επίκεντρο 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Καλαβρύτων, με εστιακό βάθος τα 51 χιλιόμετρα. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε σχετικά ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

«Είχαμε έναν αρκετά δυνατό σεισμό εχθές στην περιοχή των Καλαβρύτων, που έγινε αισθητός σε όλη την Αχαΐα, αλλά ακόμα και σε περιοχές της Αττικής. Είναι ένας σεισμός σε σημαντικό βάθος, η εστία είναι γύρω στα 50χλμ.. Αυτό εξηγεί το γιατί έγινε αισθητός σε τόσο μεγάλη απόσταση, και μας καθησυχάζει, καθώς αυτοί οι σεισμοί είναι κατά κανόνα μεμονωμένοι, και δεν ακολουθούνται από ισχυρούς μετασεισμούς. Δεν είχαμε ιδιαίτερη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή», εξήγησε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Υπάρχει σεισμική δραστηριότητα και στην Κρήτη, στα νότια του Ηρακλείου, με το μεγαλύτερο μέγεθος να είναι στα 4,2 Ρίχτερ. Νομίζω ότι εξακολουθούμε να είμαστε σε φυσιολογικά πλαίσια, δεν έχουμε ξεφύγει από το σύνηθες. Αυτό που ζούμε αυτή την περίοδο είναι μια ύφεση των φαινομένων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ