- voucherergasia.gr

Σε σοκ βρίσκεται η τοπική κοινωνία της Άρτας, μετά το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε με τον θάνατο ενός βρέφους, το οποίο βρισκόταν για αρκετές ώρες ξεχασμένο σε ΙΧ, το πρωί της Τρίτης (9/5).

Υπενθυμίζεται ότι ο 37χρονος πατέρας, ξέχασε το παιδί μέσα στο αυτοκίνητο για περισσότερες από 7 ώρες, με αποτέλεσμα το παιδί να πεθάνει -σύμφωνα με την νεκροψία που διενεργήθηκε- από πνευμονικό οίδημα το οποίο οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή, παρά τις προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου Άρτας να το επαναφέρουν στη ζωή.

Ο πατέρας είχε πάρει το 5,5 μηνών κοριτσάκι με το αυτοκίνητο του για να το μεταφέρει στον βρεφονηπιακό σταθμό, πριν επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό όχημα της εργασίας του και κατευθυνθεί προς την Λευκάδα. Ομως ο 37χρονος πήγε προς την εργασία του, χωρίς να πάει το παιδί στον βρεφονηπιακό σταθμό, το οποίο και ξέχασε μέσα στο αυτοκίνητο. Μετά από αρκετές ώρες που η μητέρα πήγε να παραλάβει το βρέφος από τον βρεφονηπιακό σταθμό, της είπαν ότι δεν είχε έρθει εκείνη την μέρα και αμέσως έντρομη πήρε τηλέφωνο τον πατέρα, που εκείνος με την σειρά του σε κατάσταση πανικού επιβιβάστηκε στο εταιρικό αυτοκίνητο και οδήγησε περίπου 40 λεπτά για να φτάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο σημείο. Δυστυχώς όταν έφτασαν οι γονείς εκεί βρήκαν το παιδί μελανιασμένο και παρά την μεταφορά του στο νοσοκομείο, εξέπνευσε.

Οι γονείς σε κατάσταση σοκ, δεν ήξεραν πως να διαχειριστούν την τραγική κατάσταση. Ο 37χρονος προσπάθησε να απαγχονιστεί, χρησιμοποιώντας καλώδιο τηλεόρασης, και η μητέρα προσπάθησε να πέσει από το μπαλκόνι του νοσοκομείου. Η 27χρονη νοσηλεύεται σε καταστολή και με φαρμακευτική αγωγή, έχοντας στο πλευρό της, την οικογένειά της και ψυχολόγους.

Οι Αρχές συνέλαβαν την Τρίτη (9/5) τον πατέρα με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και αρχικά βρισκόταν φρουρούμενος στο νοσοκομείο, καθώς υπήρχαν φόβοι για τους εξαγριωμένους συγγενείς της μητέρας του παιδιού που τον απειλούσαν. Την Τετάρτη το μεσημέρι (10/5), ο 37χρονος μεταφέρθηκε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο έλαβε 48ωρη προθεσμία, δηλώνοντας μέσω του συνηγόρου του «να μην ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση». Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο πατέρας κατέρρευσε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου.

Τέλος, το Σάββατο (13/5), στις 12 το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία του βρέφους στο χωριό από το οποίο κατάγεται η 27χρονη μητέρα, στην Περδικοράχη Άρτας, αλλά για να τελεστεί το μυστήριο, πρέπει πρώτα το παιδί να βαπτιστεί, με πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι το όνομα του παιδιού θα είναι Λυδία-Ελένη.

Share
Ετικέτες: Άρταβρέφος

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ