Επικαιρότητα

«Ο βασιλιάς έχει καρκίνο» είναι σήμερα ο τίτλος των περισσότερων βρετανικών εφημερίδων – «Παγωμένη» η κοινή γνώμη

«Ο βασιλιάς έχει καρκίνο». Αυτός είναι ο τίτλος των περισσοτέρων βρετανικών εφημερίδων σήμερα μετά την χθεσινή σοκαριστική ανακοίνωση του παλατιού ότι ο βασιλιάς Κάρολος διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο.

Όπως επισημαίνει το εν λόγω δελτίο Τύπου, ήδη από χθες, Δευτέρα, ξεκίνησε η θεραπεία του βασιλιά ενώ οι γιατροί έχουν συστήσει στον Βρετανό μονάρχη να απέχει από τις δημόσιες εμφανίσεις του. Έτσι, αποφασίστηκε ότι μέρος των υποχρεώσεων του θα αναλάβει ο διάδοχος του θρόνου, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. Παρ’ όλα αυτά ο βασιλιάς θα εξακολουθήσει να ασκεί τα λεγόμενα «κρατικά του καθήκοντα», δηλαδή να συναντά κάθε εβδομάδα τον βρετανό πρωθυπουργό, Ρίσι Σούνακ, και να υπογράφει κρατικά έγραφα.

Η ανακοίνωση του παλατιού σημειώνει επίσης ότι ο καρκίνος εντοπίστηκε σε εξετάσεις που έκανε για την πρόσφατη επέμβαση στο προστάτη. «Εντοπίστηκε κάτι στο οργανισμό του, που ανησύχησε τους γιατρούς», λέει χαρακτηριστικά το παλάτι, επισημαίνοντας παράλληλα πως «οι διαγνωστικές εξετάσεις που ακολούθησαν εντόπισαν μια μορφή καρκίνου».

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη ούτε πού βρίσκεται ο καρκίνος ούτε πολύ περισσότερο το στάδιο της ανάπτυξης του. Αν και πολλά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι είναι σε αρχική μορφή. Γι’ αυτό και ο βασιλιάς δεν ανησυχεί και είναι εξαιρετικά αισιόδοξος για την πορεία της ασθένειάς του, όπως επισημαίνει η Daily Mail.

O βασιλιάς ενημέρωσε τηλεφωνικά για την κατάσταση της υγείας του και τους δύο γιους του πριν βγει η ανακοίνωση από το παλάτι. Ο πρίγκιπας Χάρι, που ζει στις ΗΠΑ με την οικογένεια του, θα ταξιδέψει τις επόμενες μέρες για το Λονδίνο για να βρεθεί κοντά στον πατέρα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πρωτοφανές να ανακοινώνεται από τα ανάκτορα η κατάσταση της υγείας του βρετανού μονάρχη. Όπως όμως είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο βασιλιάς Κάρολος, όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του πριν από 17 μήνες, αυτή την παράδοση ήθελε να την αλλάξει. Και φαίνεται ότι κάνει πράξη την δέσμευση του, έχοντας μάλιστα πολύ θετικό αντίκτυπο. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως, όταν ανακοίνωσε την επέμβαση που έκανε για υπετροφία του προστάτη πριν από δύο εβδομάδες, αυξήθηκαν κατά 240% οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο θέμα.

 

 

 

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επιστροφή δύο ενοικίων: Ποιοι και γιατί δεν πήραν τα ποσά που περίμεναν – Τι να κάνουν όσοι δικαιούχοι δεν έλαβαν την επιστροφή

Ολοκληρώθηκε η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης με τη μορφή επιστροφής δύο ενοικίων σε 17.074 εκπαιδευτικούς,…

25/09/2026

Ολοκληρώθηκε η επιστροφή δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, ιατρούς και νοσηλευτές – Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια

Ολοκληρώθηκε η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης με τη μορφή επιστροφής δύο ενοικίων σε εκπαιδευτικούς, γιατρούς…

25/09/2026

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η αναβαθμισμένη ηλεκτρονική υπηρεσία «εξόδων κηδείας»

Σε παραγωγική λειτουργία τίθεται από τις 6 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, η αναβαθμισμένη Ηλεκτρονική…

25/09/2026

Kυρ. Μητσοτάκης: Ελευθερία της ναυσιπλοΐας, στήριξη νοικοκυριών και ευρωπαϊκή ευελιξία για το δύσκολο χειμώνα

Έμφαση στην ανάγκη προστασίας της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, στην αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από τις…

25/09/2026

Η Κομισιόν βλέπει σταθερό εφοδιασμό «προς το παρόν» για το φυσικό αέριο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη μέλη επιβεβαίωσαν ότι ο εφοδιασμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με…

25/09/2026

Ψηφιακό Φροντιστήριο: Άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Πρόσκληση σε προσωρινούς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς για υποβολή αιτήσεων πρόσληψης στο Ψηφιακό Φροντιστήριο για την παροχή…

25/09/2026

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ