Τη δυναμική επάνοδο του ελληνικού τουρισμού κατά τη διάρκεια του 2021 επιβεβαιώνουν τα νέα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για τον μήνα Νοέμβριο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η κίνηση επιβατών εκτοξεύθηκε κατά 344% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, με τις αφίξεις επιβατών από το εξωτερικό να ενισχύονται κατά 524%.
Αποτέλεσμα ήταν, στο 11μηνο του 2021, η κίνηση στα αεροδρόμια όλης της χώρας να είναι αυξημένη κατά 75,3%. Σε σχέση με το 11μηνο του 2019, βέβαια, η κίνηση επιβατών αποδείχθηκε μειωμένη κατά 44,8%.
Πιο αναλυτικά, από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου προέκυψαν τα ακόλουθα:
Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε τα 34.029.893, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 75,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, όταν είχαν διακινηθεί 19.411.876 επιβάτες.
Όσον αφορά τον αριθμό πτήσεων, είχαμε θετικό πρόσημο καθώς ανήλθαν σε 361.958 -εκ των οποίων οι 151.762 ήταν εσωτερικού και οι 210.196 ήταν εξωτερικού- παρουσιάζοντας άνοδο 48,8%.
Αποκλειστικά για τον μήνα Νοέμβριο, τα δεδομένα έδειξαν μεγάλη άνοδο στις αφίξεις επιβατών εξωτερικού κατά 524,7% και στον αριθμό των πτήσεων κατά 110,6%. Συγκεκριμένα:
Οι αφίξεις επιβατών εξωτερικού διαμορφώθηκαν σε 426.284, ενώ τον Νοέμβριο του 2020 είχαν καθοριστεί σε 74.005 επιβάτες, γεγονός που αντανακλά μια αύξηση 524,7%.
Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων (εσωτερικού και εξωτερικού) ανήλθε στις 22.771, καταγράφοντας αύξηση κατά 110,6% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, όταν είχαν πραγματοποιηθεί 10.810 πτήσεις.
Ο συνολικός αριθμός διακινηθέντων επιβατών (αφίξεις/αναχωρήσεις) αναρριχήθηκε σε 1.972.266, παρουσιάζοντας άνοδο κατά 344,2%.
Συγκρίνοντας τα αεροπορικά δεδομένα του φετινού Νοεμβρίου με τον Νοέμβριο του 2019, οι αφίξεις των επιβατών εξωτερικού εμφάνισαν μείωση κατά 32,8% και η συνολική επιβατική κίνηση κατέγραψε πτώση 24%.
moneyreview.gr
Τη δυνατότητα αξιοποίησης κρέατος από κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις της Λέσβου, οι οποίες είναι ελεγμένες και καθαρές…
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη διάθεση 240 εκατ. ευρώ εντός Νοεμβρίου για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών…
Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου διαγνώστηκαν την τελευταία εβδομάδα,…
Την έναρξη διαλόγου για επέκταση της μοριοδότησης εντοπιότητας για μόνιμες προσλήψεις στους δήμους, προανήγγειλε ο…
Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Ενίσχυση…
Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr, να ανακοινωθεί η Γ΄ φάση…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ