Αγωνία για τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Αγωνία για τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)

 

Η ΚΕΔΕ ζητά την συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να ληφθούν υπόψιν τους οι θέσεις της Ένωσης γαι την συνέχιση της λειτουργίας των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, τα οποία παρέχουν σήμερα υπηρεσίες σε πάνω από 100.000 οικογένειες και απασχολούν 3.000 εργαζόμενους με υψηλή ειδίκευση και παιδαγωγική εμπειρία. Η ΚΕΔΕ ζητάει κάθε προσπάθεια διαμόρφωσης ενός πλαισίου αδειοδότησης των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ, να συνοδεύεται απαραιτήτως από τη διαμόρφωση ενός σταθερού και βιώσιμου πλαισίου χρηματοδότησής τους.

Θα πρέπει δηλαδή να υπάρξει άμεση μέριμνα για την ορθολογικοποίηση του συστήματος voucher, αλλά και κατάργησης της ποσόστωσης για τα ΚΔΑΠ. Επίσης η ΚΕΔΕ επιμένει στη θέση της να αξιοποιηθούν τα σχολεία που λειτουργούν με τη μέριμνα των Δήμων για τη στέγαση των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ. Σήμερα πάνω από 80% των δημοτικών ΚΔΑΠ λειτουργούν σε σχολικά κτίρια με επαρκέστατες εγκαταστάσεις, άρτια υποδομή και εξοπλισμό που έχει προσφέρει ο εκάστοτε Δήμος.

Ένταξη Δημοτικών Υπαλλήλων στις έκτακτες λίστες εμβολιασμού

Με αφορμή επιστολή της ΠΟΕ ΟΤΑ, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επεσήμανε ότι δεν έχει εισακουστεί το δίκαιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να ενταχθούν στις έκτακτες λίστες εμβολιασμού οι εργαζόμενοι σε Δήμους, που στελεχώνουν κρίσιμες υπηρεσίες όπως εργαζόμενοι στην καθαριότητα, σε κοινωνικές υπηρεσίες, δημοτικοί αστυνόμοι, υπάλληλοι που εργάζονται στα γκισέ και έρχονται σε επαφή με κοινό.  «Συνεχίζεται η αβλεψία του συστήματος, αλλά θέλω να πω ότι πλέον είναι και θέμα έμπρακτης αναγνώρισης της δουλειάς που κάνουν οι Δήμοι σε όλη τη χώρα, το να προστατευτεί η υγεία των δημοτικών υπαλλήλων. Διεκδικούμε οι υπάλληλοι της «πρώτης γραμμής» να είναι ασφαλείς και να συμπεριληφθούν στις έκτακτες λίστες εμβολιασμών όπως συμβαίνει με τα σώματα ασφαλείας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου. 

Share
Ετικέτες: ΚΕΔΕΚΔΑΠ

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ