Ανησυχία για τα κρούσματα στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας - Πολλές εστίες στην ενδοχώρα - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Ανησυχία για τα κρούσματα στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας – Πολλές εστίες στην ενδοχώρα

Στο «κόκκινο» βρίσκεται ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, καθώς εκεί καταγράφονται αρκετές εστίες κορωνοιου

Δεν είναι τυχαία άλλωστε η απόφαση που πάρθηκε τις προηγούμενες μέρες από τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Μανώλη Φραγκάκη. Μια απόφαση συμφωνα με την οποία οι Υπηρεσίες του Δήμου θα δέχονται πολίτες για την εξυπηρέτηση μόνο σοβαρών υποθέσεων και μόνο με προκαθορισμένα ραντεβού.

Συμφωνα με πληροφορίες λοιπόν έχουμε κρουσματα τόσο στο Αρκαλοχώρι, όσο και σε χωριά του Δήμου, όπως η Γαρίπα, το Δραπέτι και ο Νιπιδιτός, την ώρα που το προηγούμενο διάστημα στο επίκεντρο είχαν έρθει άλλα χωριά, όπως ο Ευαγγελισμός, κάτοικοι του όποιου ακόμη νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου.

Στο Αρκαλοχώρι υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν λάβει μέτρα προστασίας ακολουθωντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ άλλες εχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων στο προσωπικό τους.

Ενώ και στο Δήμο, έχουμε μια εργαζόμενη που έχει μπει σε προληπτική καραντίνα, καθώς ο σύζυγος της, ο οποίος εργάζεται σε ιδιωτική επιχείρηση, έχει βρεθεί πως είναι θετικός στον κορωνοϊό και ήδη είναι σε καραντίνα.

Για την εργαζόμενη, το πρώτο τεστ είναι αρνητικό, όμως τα επόμενα 24ωρα θα υποβληθεί σε νέο τεστ. Όπως έχει επισημανθεί δια στόματος του Δημάρχου, η Δημοτική Αρχή έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, την ώρα που καλεί για μια ακόμη φορά τους πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας

Δεν είναι όμως μόνο ο συγκεκριμένος Δήμος που έχει προβλημα. Στο «κόκκινο» είναι ως γνωστόν τα Ανώγεια, αλλά και άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα το χωριό του Προφήτη Ηλία.

Νεα κρούσματα όμως φαίνεται πως έχουμε στο χωριό του Προφήτη Ηλία, με τον πρόεδρο της Κοινότητας Μανώλη Τσατσαράκη να καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοι!

Μάλιστα εκεί την Τετάρτη θα γίνουν τεστ στην περιοχή. Έλεγχοι λοιπον ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) σε πεζούς, θα πραγματοποιηθούν τη Τετάρτη 10/03/2021 από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου.

Οι δειγματοληψίες θα διεξαχθούν στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Προφήτη Ηλία, από τις 10:00 έως τις 14:00. Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους ή τον Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και τον αριθμό του κινητού τηλέφωνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test. Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου, με τη συμβολή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Μύρωνα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ