Ανησυχία στην κυβέρνηση ενόψει τετραψήφιου αριθμού κρουσμάτων - Προβληματισμός για το ΕΣΥ - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Ανησυχία στην κυβέρνηση ενόψει τετραψήφιου αριθμού κρουσμάτων – Προβληματισμός για το ΕΣΥ

Ο κίνδυνος να «λυγίσει» το εθνικό σύστημα υγείας είναι ορατός σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας το πρωί της Κυριακής, μία ημέρα μετά το αρνητικό ρεκόρ των 935 κρουσμάτων εντός ενός 24ώρου.

«Να μην έχουμε αυταπάτες. Αν συνεχίσουμε και πιάσουμε τετραψήφια νούμερα, το Σύστημα Υγείας θα πιεστεί πολύ», προειδοποίησε ο ίδιος σε παρέμβασή του στον Τ/Σ ΣΚΑΪ.

Όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η πρώτη ομάδα κρουσμάτων, όταν ψάξει κανείς τις επαγγελματικές κατηγορίες, είναι οι άνθρωποι που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, κυρίως μισθωτοί, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες, με μέσο όρο ηλικίας 31,3 έτη. Η δεύτερη είναι μαθητές-φοιτητές, με τους φοιτητές να είναι το 70%. Μεταξύ των μαθητών το 80%, δηλαδή οι οκτώ στους δέκα, στην  ηλικία του λυκείου, στα 15-17 έτη».

Αυτό δείχνει, εξήγησε, ότι κάποιοι «νέοι μας γύρισαν σε μία εποχή κανονικότητας προ κορονοϊού, αψήφησαν τα μέτρα, χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτή η έκρηξη, που, ευτυχώς, δεν συνοδεύτηκε με αντίστοιχη πίεση στο Σύστημα Υγείας», μέχρι στιγμής.

Σε αυστηρό τόνο σημείωσε, δε, πως «είδαμε οργανωμένες προσπάθειες να παρακαμφθούν» τα μέτρα για την επιδημία, παρότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων συμμορφώνεται στα μέτρα». «Έχουν γίνει  συντονισμένες ενέργειες, από την Ελληνική Αστυνομία, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τη ΔΗ.Μ.Ε.Α.. Συγκεκριμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που έκλεισαν στις δώδεκα  και ξανάνοιξαν στη μία, με πολύ κόσμο μέσα, ξανάκλεισαν. Και όλοι αυτοί θα υποστούν τις συνέπειες της συμπεριφοράς τους», πρόσθεσε. 

Ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε, ακόμη, πως «εφαρμόζουμε τα υφιστάμενα μέτρα για να μην πάμε σε σκληρότερα. Εάν το κάνουμε και τα κρούσματα σταθεροποιηθούν σε αυτά τα επίπεδα, κάτω από τετραψήφια δηλαδή, τότε το Σύστημα Υγείας -με την ενίσχυση που γίνεται συνεχώς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας- θα αντέξει».

Σε ό,τι αφορά,πάντως, σε δημοσιεύματα για απαγόρευση κυκλοφορίας στους άνω των 65 ετών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στον σχεδιασμό της κυβέρνησης». 

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ