Από σημερα ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατ' οίκον στην Κρήτη για όλους! - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Από σημερα ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατ' οίκον στην Κρήτη για όλους!

Ξεκινάει σήμερα από την Κρήτη ο εμβολιασμός πολιτών σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19.

Πρόκειται για επί μέρους επιχειρησιακό πρόγραμμα, για  να καλυφθούν απομακρυσμένες περιοχές. Το υπουργείο  Υγείας  έχει  έρθει σε επαφή με δημοτικούς παράγοντες οι οποίοι ενημερώνουν τους κατοίκους των περιοχών και ακολούθως κινητά συνεργεία της Επιχείρησης «Ελευθερία», θα καλύψουν συγκεκριμένες μέρες στις περιοχές αυτές.

Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς εφήβων 15-17 ετών

 

Δημος Γόρτυνας

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου με στόχο την επιτάχυνση της υλοποίησης του εμβολιαστικού προγράμματος για την νόσο Covid-19, θα δημιουργηθούν στον Δήμο μας δύο νέα εμβολιαστικά σημεία, σε Ασήμι και Πανασό, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες μας να επισπεύσουν τον εμβολιασμό τους.

Πρόκειται για δύο κινητές εμβολιαστικές μονάδες, οι οποίες θα λειτουργήσουν μόνο για μία ημέρα, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 9 Ιουλίου: Πανασός – Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ)

Σάββατο 10 Ιουλίου: Ασήμι – Γενικό Λύκειο Ασημίου

Όσοι δημότες μας επιθυμούν να εμβολιαστούν, παρακαλούνται να κλείσουν άμεσα το ραντεβού τους, καλώντας στα τηλέφωνα:

  • Για εμβολιασμό στο ΚΗΦΗ Πανασού: τηλ. 2894340300, 2892340340 (τις εργάσιμες ημέρες και ώρες)
  • Για εμβολιασμό στο Λύκειο Ασημίου: τηλ. 2893340225, 2892340340 (τις εργάσιμες ημέρες και ώρες)

Δικαίωμα συμμετοχής στον εμβολιασμό έχουν όλοι οι δημότες, ηλικίας άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτως της περιοχής στην οποία διαμένουν, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν κάνει ως τώρα την πρώτη δόση του εμβολίου.

Όσοι έχουν κάνει ήδη την πρώτη δόση και έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους για την δεύτερη σε κάποιο εμβολιαστικό κέντρο, θα πρέπει να προσέλθουν κανονικά στο ραντεβού που έχουν ήδη κλείσει.

Σημειώνεται ότι, την ημέρα του εμβολιασμού, οι πολίτες θα πρέπουν να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και να δηλώνουν τον ΑΜΚΑ τους.

Δημος Φαιστου

Την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζουν για ολόκληρη τη χώρα, από το Δήμο Φαιστού και το Τυμπάκι, οι εμβολιασμοί πληθυσμού, από κινητές μονάδες του Υπουργείου Υγείας.  Η έναρξη των εμβολιασμών θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη από τη Δημοτική Ενότητα Τυμπακίου, ενώ θα συνεχίσει και την Τετάρτη από τη Δημοτική Ενότητα Ζαρού. 

Με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών από κινητές μονάδες ο Δήμαρχος Φαιστού δήλωσε: 

«Έχουμε τη χαρά και την τιμή, μια μεγάλη προσπάθεια που εντάσσεται στην τέταρτη φάση, να εκκινεί από το δήμο μας σε επίπεδο Κρήτης. Πρέπει όμως να κατανοήσουμε όλοι μας ότι οι εμβολιασμοί δεν έχουν και δεν πρέπει να έχουν σύνορα. Μετά την επικράτηση του στελέχους ΔΕΛΤΑ μάλιστα, η ανάγκη για μαζικούς εμβολιασμούς είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ειδικά τώρα, που όλοι μπορούν να διαλέξουν το εμβόλιο που επιθυμούν και να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί τους». 

Δήμος Μινώα Πεδιαδας

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας γίνεται γνωστό πως, λόγω αλλαγής του προγράμματος των κινητών εμβολιαστικών μονάδων, οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 στο Θραψανό – με το εμβόλιο της Pfizer – θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Πέμπτης 8 Ιουλίου – αντί της Τετάρτης 7 Ιουλίου –  στην κεντρική πλατεία του οικισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την Υ.ΠΕ. Κρήτης 

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που θα προσέλθουν στο Θραψανό για να εμβολιαστούν θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ τους και ότι δικαίωμα εμβολιασμού έχουν αυτοί που θα κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Εκείνοι που έχουν ήδη προγραμματισμένο ραντεβού, θα εμβολιαστούν στο εμβολιαστικό κέντρο που έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους. 

Τέλος, επισημαίνεται πως όσοι κάτοικοι του Δήμου επιθυμούν να εμβολιαστούν την ερχόμενη Πέμπτη αλλά αδυνατούν να προσέλθουν στο χώρο όπου θα βρίσκεται η κινητή μονάδα – είτε για λόγους υγείας (π.χ. κατάκοιτοι κλπ) είτε για άλλους λόγους – παρακαλούνται όπως επικοινωνούν με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας του Δήμου Μινώα Πεδιάδας κ. Ιωάννη Δρακάκη στα τηλέφωνα: 28913 40115, 6979790008 προκειμένου ο Δήμος να μεριμνήσει για την μεταφορά τους από και προς το σημείο εμβολιασμού.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ