AstraZeneca ΕΜΑ: «Όχι» στη δεύτερη δόση αν εμφανιστούν θρομβώσεις - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

AstraZeneca ΕΜΑ: «Όχι» στη δεύτερη δόση αν εμφανιστούν θρομβώσεις

Πρόσθετες οδηγίες για τα περιστατικά θρομβώσεων ή χαμηλών αιμοπεταλίων που έχουν εμφανιστεί ή πιθανόν εμφανιστούν μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca (Vaxzevria), παρείχε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του EMA (CHMP) συνιστά στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας τα ακόλουθα:

– Δεν πρέπει να χορηγούν τη δεύτερη δόση του Vaxzevria σε οποιονδήποτε εμφάνισε θρόμβους αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια (θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας, TTS) μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου.

– Θα πρέπει να ελέγξουν για σημάδια θρόμβων αίματος σε οποιοδήποτε άτομο έχει χαμηλά αιμοπετάλια αίματος εντός 3 εβδομάδων από τον εμβολιασμό.

– Θα πρέπει να ελέγξουν για σημάδια χαμηλών αιμοπεταλίων σε οποιοδήποτε άτομο που έχει θρόμβους αίματος εντός 3 εβδομάδων από τον εμβολιασμό.

– Πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι ασθενείς που έχουν θρόμβους αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια μετά τον εμβολιασμό, λαμβάνουν εξειδικευμένη φροντίδα.

Στο μεταξύ, αν και οι θρόμβοι αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια μετά τον εμβολιασμό παραμένουν πολύ σπάνιοι, ο EMA συστήνει σε όσους εμβολιάζονται να έχουν πλήρη γνώση των πιθανών παρενεργειών, ώστε να μπορούν να λάβουν άμεση εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη εάν χρειαστεί.

Σύμφωνα με τον ΕΜΑ, τα «ύποπτα» συμπτώματα που ενδέχεται να εμφανιστούν 3 εβδομάδων από τον εμβολιασμό, είναι: δυσκολία στην αναπνοή, πόνος στο στήθος, πρήξιμο ή πόνος στα πόδια, επίμονος κοιλιακός πόνος, αλλά και νευρολογικά συμπτώματα, όπως σοβαροί και επίμονοι πονοκέφαλοι, θολή όραση, σύγχυση ή επιληπτικές κρίσεις, ασυνήθιστοι μώλωπες ή εντοπισμός στρογγυλών σημείων πέρα ​​από το σημείο του εμβολιασμού.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ