Αύξηση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο σε συνθήκες... καύσωνα - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Αύξηση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο σε συνθήκες… καύσωνα

Την Πέμπτη, αναμένονται τοπικές νεφώσεις το πρωί στα δυτικά και το νότιο Αιγαίο και αργότερα και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Προς το βράδυ οι νεφώσεις στα δυτικά θα πυκνώσουν, με μια μικρή πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο. Στις υπόλοιπες περιοχές, αρκετός θα είναι ο ήλιος, με λίγες νεφώσεις κατά βάση αραιές. Αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει ιδιαίτερα, 24-26oC στα δυτικά και βόρεια, 26-27oC στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και 25-26oC στα νησιά του Αιγαίου. Θερμοκρασίες φυσιολογικές ακόμα για την εποχή.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ. Βοριάδες αρχικά στο Αιγαίο ,βαθμιαία το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3-4, πρόσκαιρα 5 μποφόρ, στο Καστελόριζο ισχυροί μέχρι 7 μποφόρ.

Για την Αττική περιμένουμε ήλιο με τοπικές νεφώσεις και στα βόρεια το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Η θερμοκρασία από 16-26oC και οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4-5 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και στα γύρω ορεινά το μεσημέρι περιμένουμε παροδική συννεφιά. Η θερμοκρασία από 13-24oC με βορειοδυτικό άνεμο βαθμιαία το απόγευμα νότιο 3-4 μποφόρ.

Στην εξέλιξη του καιρού, την Παρασκευή στο Ιόνιο και τα δυτικά θα βρέξει τοπικά μέχρι μέτριας έντασης βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας το μεσημέρι. Καλύτερος θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα, με αρκετό ήλιο και τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα νότια μέχρι 29 βαθμούς, δεν θα αλλάξει σημαντικά στην υπόλοιπη χώρα θα παραμείνει κοντά στους 24-27oC βαθμούς, με νοτιάδες 3-5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Κλείνοντας, μια θερμή εισβολή θα είναι σε εξέλιξη από το Σάββατο, με σκόνη από την Αφρική, υγρασία και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 30 βαθμούς Κελσίου, με περαιτέρω άνοδο τις επόμενες μέρες. Οι άνεμοι νότιοι 3-5 και στο Ιόνιο πιο ισχυροί μέχρι 6-7 μποφόρ. Τοπικές βροχές αναμένονται στα βόρεια, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και όσο πιο νότια, τόσο περισσότερη θα είναι η ηλιοφάνεια που θα επικρατήσει.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ