Χανιά: Εισαγγελική έρευνα σε οίκο ευγηρίας και εκταφές νεκρών - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Χανιά: Εισαγγελική έρευνα σε οίκο ευγηρίας και εκταφές νεκρών

Σε εξέλιξη είναι ένα θρίλερ με άγνωστες προεκτάσεις είναι στα Χανιά όπου η Εισαγγελία έχει ξεκινήσει πριν από 1,5 μήνα έρευνα για οίκο ευγηρίας έπειτα από πολλές καταγγελίες συγγενών.

Στον εν λόγω οίκο ευγηρίας έχουν διαπιστωθεί δεκάδες θάνατοι, με αιτία που αναφέρεται σε ληξιαρχικές πράξεις από ανακοπή καρδιάς την οποία σε πολλές περιπτώσεις, οι συγγενείς των θανόντων αμφισβητούν.

Σύμφωνα πληροφορίες, οι θάνατοι στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας ξεπερνούν τους 60 το τελευταίο 15μηνο, γεγονός που στατιστικά είναι τουλάχιστον παράλογο, αν ο αριθμός συγκριθεί με τους ετήσιους θανάτους σε μια περιοχή όπως πχ. στον Δήμο Χανίων.

Η αμφισβήτηση μάλιστα αυτή συνοδεύεται από τις καταγγελίες ότι στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας, οι ηλικιωμένοι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ κακοποιούνταν ποικιλοτρόπως με τις αναφορές να ομιλούν για πλημμελή φροντίδα των τροφίμων, κακομεταχείριση, βίαιες πράξεις εναντίον τους, δεσίματα στα κρεββάτια κτλ.

Μάλιστα, οι πληροφορίες του Flashnews.gr αναφέρουν ότι διερευνάται από την Εισαγγελία το ενδεχόμενο, οι έκνομες αυτές πράξεις να συνδυάζονται με πρόθεση εκ μέρους του οίκου ευγηρίας να υφαρπάξει περιουσίες των τροφίμων, με τρόπο τέτοιον ώστε να φαίνονται τα πάντα νόμιμα. Σε κάθε περίπτωση, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Επιπλέον η Εισαγγελία έδωσε εντολή να γίνει εκταφή, παρουσία δύο ιατροδικαστών και δικηγόρων, σε τρόφιμο του γηροκομείου ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απεβίωσε στον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας. Μάλιστα, οι συγγενείς φέρεται να έχουν αναφέρει ότι δεν πέθανε από καρδιακή ανακοπή, αλλά από κάποιο είδους πέσιμο.

Η Εισαγγελία μάλιστα έδωσε εντολή ώστε η εκταφή να γίνει από δύο ιατροδικαστές από το Ρέθυμνο οι οποίοι θα βγάλουν και το πόρισμα για τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένης.

Σίγουρα, πάντως, πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση που αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα από τις αρχές και αναμένεται πλέον να δούμε τα αποτελέσματα της έρευνας.

Share
Ετικέτες: γηροκομείογεροι

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ