Στα 278,5 εκατομμύρια ευρώ ευρώ ανέρχεται το ύψος των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία (ΣΝ) και το ΝΙΜΤΣ, έως την 31η Δεκεμβρίου 2021, ποσό μειωμένο κατά 25 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το περασμένο έτος.
Αυτό γνωστοποίησε ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης, με θέμα «Χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) προς τα στρατιωτικά νοσοκομεία».
Επίσης, πρόσθεσε, ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ ενισχύθηκε από το υπουργείο Οικονομικών με το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ, για το 2021, με σκοπό την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ΣΝ και του ΝΙΜΤΣ. Ισόποση ενίσχυση προβλέπεται και για τα επόμενα έτη. Το εν λόγω ποσό είναι επιπλέον των αποπληρωμών που πραγματοποιεί ο ΕΟΠΥΥ σε ετήσια βάση προς το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας.
Η σχετική απόφαση ελήφθη μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΥΠΕΘΑ) και εκείνων των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας, αλλά και του ΕΟΠΥΥ.
Περαιτέρω γνωστοποίησε ότι για τα έτη 2019, 2020 και 2021 έχουν αποπληρωθεί οφειλές που ανέρχονται σε 45.689.263 ευρώ, 50.154.494 ευρώ και 96.356.637 ευρώ, αντίστοιχα.
Τέλος, διευκρίνισε ότι “η διαγραφή των απαιτήσεων των νοσοκομείων έναντι του ΕΟΠΥΥ, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 4093/12, μετά την χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και εξόφλησης των υποχρεώσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό”.
Το Σάββατο,14 Νοεμβρίου 2026, από τις 10 π.μ έως τις 6μμ διοργανώνει η ΔΥΠΑ το…
Πώς καθορίζεται ο μισθός ενός εργαζομένου και πώς μπορεί να διαπιστωθεί αν αμείβεται ισότιμα για…
Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ οι αναμορφωμένοι προσωρινοί πίνακες κατάταξης ωφελουμένων και αποκλειομένων για το…
Ουσιαστική ενίσχυση της ρευστότητας των επαγγελματιών αγροτών φέρνει από την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου, η διάθεση…
Στα 5 ευρώ για 50 λίτρα βενζίνης, στα 10 ευρώ για την ίδια ποσότητα ντίζελ…
Κατά περίπου 6% μειώθηκε η μέση δαπάνη ανά ταξιδιώτη τον Αύγουστο του 2026, καθώς ο…
Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ