Χαρδαλιάς: Πάνω από 5.000 τα ενεργά κρούσματα - Καμπανάκι στους νέους από Μαγιορκίνη - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Χαρδαλιάς: Πάνω από 5.000 τα ενεργά κρούσματα – Καμπανάκι στους νέους από Μαγιορκίνη

Πάνω από 5.000 είναι τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, κατά την ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας στη χώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν 667 νέα κρούσματα κοροναϊού.

Ο υφυπουργός σημείωσε πως η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα είναι κρίσιμη.

Απευθυνόμενος στους πολίτες Θεσσαλονίκης (652 κρούσματα), Καστοριάς και Ιωαννίνων (124 κρούσματα), επέστησε την προσοχή να είναι σε επαγρύπνηση.

«Καλούμε να παραμείνουν οι κάτοικοι των Ιωαννίνων, της Καστοριάς και της Θεσσαλονίκης να βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση, καθώς παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τα τελευταία 24ωρα.

Θα υπάρξει επισκόπηση των δεδομένων από τους ειδικούς του επιδημιολογικού χάρτη αύριο, Τετάρτη στις 17:00 το απόγευμα».

Απηύθυνε επίσης έκκληση στους κατοίκους της Βοιωτίας και των Σερρών ως προς την τήρηση μέτρων.

«Στην Καστοριά υπάρχει επιθετική έξαρση» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ανέφερε πως αύριο θα συμμετέχει σε σύσκεψη για την Περιφέρεια.

«Εχθές ο μέσος όρος ηλικίας των ενεργών κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη ήταν 30 ετών και στην Αττική 33 ετών», αποκάλυψε ο κ. Χαρδαλιάς.

Μαγιορκίνης : 250 κρούσματα στην Αττική – “Στα κόκκινα” η Θεσσαλονίκη

Έκκληση στο νεαρό πληθυσμό 18-40 ετών να προσέχει ιδιαίτερα και να τηρεί τα μέτρα προστασίας, απηύθυνε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, αφού όπως είπε η επιδημική αύξηση καθοδηγείται από αυτή την ηλικιακή ομάδα σε ποσοστό 60-70% περισσότερο από το αναμενόμενο. «Φαίνεται ότι η συμμετοχή της στην επιδημία είναι ενισχυμένη κατά περίπου 10-20% τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες», είπε ο καθηγητής.

   «Αντιλαμβανόμαστε την κόπωση που υπάρχει μετά από τόσους μήνες πανδημίας, ωστόσο η πράξη έχει δείξει ότι με μικρές σχετικά θυσίες θα μπορούμε να κάνουμε την μεγάλη διαφορά για την επιδημία και τους συνανθρώπους μας. Φοράμε μάσκα κρατάμε αποστάσεις αποφεύγουμε συγχρωτισμό με αγνώστους. Ο ιός σε μεγάλο ποσοστό δεν προκαλεί συμπτώματα και ο πιο βασικός τρόπος για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης είναι να θεωρούμε τους εαυτούς μας δυνητικούς φορείς», σημείωσε.

   Από τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες επίσης αυξημένη συμμετοχή στην επιδημιολογική δυναμική φαίνεται να έχει τους τελευταίους δύο μήνες η ομάδα των 40-64 ετών με ποσοστό μέχρι και 30% μεγαλύτερο του αναμενόμενου. Οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες εξακολουθούν να κατέχουν σχετικά χαμηλά επίπεδα με την ηλικιακή ομάδα των 1-18 να παραμένει σε ποσοστό 40-50% χαμηλότερο του αναμενόμενου και την ηλικιακή ομάδα των άνω των 65 να βρίσκεται μεσοσταθμικά σε 40% χαμηλότερη συμμετοχή από την αναμενόμενη.

   Αναλύοντας τα στοιχεία της αύξησης των κρουσμάτων που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, είπε ότι, εκτός από τα σαφή ηλικιακά χαρακτηριστικά υπάρχουν και τα γεωγραφικά στοιχεία. «Το δεύτερο χαρακτηριστικό των τελευταίων ημερών είναι ότι υπάρχουν αρκετές εστίες μετάδοσης εκτός Αττικής, οι οποίες και αφορούν αρκετά περισσότερο από το 50% των λοιμώξεων που καταγράφονται. Ενδεικτικά το επιδημιολογικό φορτίο έχει αυξηθεί σε περιφέρειες του πιο βόρειου τμήματος της χώρας, όπως η Θεσσαλονίκη η Κοζάνη, τα Ιωάννινα, οι Σέρρες και η Καστοριά».

   Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι η επιδημία της coivid-19, στο πλαίσιο του δεύτερου κύματος στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες, δείχνει σαφή σημεία περαιτέρω σταθερής εξάπλωση. Ο αριθμός των διαγνώσεων παρουσιάζει αύξηση και βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες σταθερά πάνω από 400 (σήμερα για πρώτη φορά πάνω από 600 διαγνώσεις) ανά ημέρα και ο κυλιόμενος μέσος όρος των πολιτών που καταλήγουν έχει ανέλθει σε 7 με 8 ανά ημέρα. Το κρίσιμο σημείο επίσης του συστήματος υγείας, δηλαδή ο αριθμός των ατόμων που είναι διασωληνωμένοι, παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα δηλαδή πάνω από 80.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ