Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Τι είπε ο δράστης - Οι κηδείες και η Βάπτιση - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Τι είπε ο δράστης – Οι κηδείες και η Βάπτιση

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται όλη κοινωνία των Ανωγείων, μετα το διπλό φονικό που σημειώθηκε χθες το βράδυ, με συνέπεια να πέσει νεκρός τόσο ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης.

Συμφωνα με πληροφορίες του voucherergasia.gr το συμβάν σημειώθηκε με αφορμή μια θέση πάρκινγκ. Όμως τα αίτια είναι ακόμη βαθύτερα και έχουν να κάνουν με σειρά περιστατικών και σκηνικών που είχαν καταγραφεί στο παρελθόν, ανάμεσα στις δύο οικογένειες.

Διαφορές που έχουν να κάνουν με ενα κτήμα, της οικογένειας Καλομοίρη. Την αποφράδα βραδιά λοιπόν, ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης, φαίνεται πως πάρκαρε στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη.

Τότε ο δράστης, ο νεαρός Καλομοίρης, βγήκε έξω και ζήτησε το λόγο. Κουβέντα στην κουβέντα, τα «αίματα άναψαν» και οι δύο νέοι συνεπλάκησαν, με τον Ξυλούρη να δέχεται πολλαπλά χτυπήματα, μιας και ο έτερος 30χρονος είναι έμπειρος πυγμάχος και αθλητής kickboxing.

Την ίδια στιγμή ο εκλιπών, ο 63χρονος που κατέβηκε για να χωρίσει τους δύο άντρες, όπως και άλλοι γείτονες. Ο Γιώργος Ξυλούρης, ο οποίος είχε κάνει πίσω όμως, γύρισε εκ νέου, έχοντας πάρει το όπλο του από το αυτοκίνητο του.

(Ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης)

Ο 63χρονος, όρμησε να αφοπλίσει τον 30χρονο και τότε μια σφαίρα έφυγε από το όπλο και καρφώθηκε στο στήθος του άτυχου Λευτέρη Καλομοίρη.

Ο πυροβολισμός σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν εξ επαφής. Όπως λένε μαρτυρίες από το τραύμα δε βγήκε ούτε αίμα!

Στη θέα του νεκρού πατέρα του, ο 30χρονος θόλωσε, πήγε και πήρε το οπλο του και άνοιξε πυρ. Οι πληροφορίες θέλουν τον 30χρονο κτηνοτρόφο να δέχεται τουλάχιστον 6 σφαίρες, ενώ τραυματίστηκε και ένα ακόμη άτομο, ευτυχώς ελαφριά. Μάλιστα ο τελευταίος νοσηλεύτηκε χθες και σήμερα πήρε εξιτήριο.

Η παράδοση

Ο 30χρονος, αμέσως μετά το φονικό έσπευσε να διαφύγει της σύλληψης. Ώρες αργότερα, παραδόθηκε στις Αρχές, εχοντας πάει σε περιοχή του Ρεθύμνου, όπου περίμενε με τους δικηγόρους του.

Σήμερα, στη διάρκεια της κατάθεσης του, εμφανίστηκε σοκαρισμένος, τονίζοντας ότι δεν περίμενε πως θα συμβεί αυτό το κακό. Τόνισε όμως πως στη θέα του νεκρού πατέρα του «θόλωσε»…

Σημειώνεται ότι οι δύο οικογένειες μένουν στην ίδια γειτονιά, ενώ οι δύο νεαροί, δράστης και θύμα πήγαιναν στο ίδιο σχολείο.

Ο 30χρονος που αναζητούνταν από τις αρχές αποτελεί ένα από τα πέντε παιδιά του Λευτέρη Καλομοίρη. Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται σε νυχτερινά μαγαζιά του Ηρακλείου ως πορτιέρης.

Οι κηδείες και η βάφτιση

Στα Ανώγεια σήμερα έγινε η κηδεία των δυο νεκρών του φονικού που συγκλόνισε την κοινωνία της Κρήτης.

Ο πρώτος αποχαιρετισμός ήταν αυτός του Γιώργου Ξυλούρη.

(Ο Γιώργος Ξυλούρης)

Ο 30χρονος πατέρας, δύο ανήλικων παιδιών κηδεύτηκε σήμερα στις 6 το απόγευμα με την νεκρώσιμο Ακολουθία να τελείται στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώρι Ανωγείων.

Αυριο στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας φίλοι, συγγενείς και πλήθος κόσμου θα απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον γνωστό μαντιναδολόγο, Λευτέρη Καλομοίρη.

Σημειώνεται ότι στις 12 το μεσημέρι έγινε και η Βάπτιση του αβάπτιστου τέκνου του Γιώργου Ξυλούρη, παρουσία λίγων συγγενών.

Τι δήλωσε η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη

Στην εκπομπή «Μαζί σου» μίλησε η κόρη του Λευτέρη Καλομοίρη, καταθέτοντας την άποψη της για όσα έγιναν:

]

Ποιος ήταν ο Λευτέρης Καλομοίρης

Ο μαντιναδολόγος Λευτέρης Καλομοίρης είναι ιδιαίτερα γνωστός στην Κρήτη, καθώς έχει πει μερικές από τις πιο γνωστές μαντινάδες της Κρητικής μουσικής μας παράδοσης.

Ο «ντελικανής» της μαντινάδας, Λευτέρης Καλομοίρης
Ο Λευτέρης Καλομοίρης, γνωστός και ως «ντελικανής της μαντινάδας», έχει γράψει ιστορία στη λαϊκή παράδοση της Κρήτης ως ένας φημισμένος μαντιναδολόγος.

Γεννήθηκε το 1957 και από μικρός έδειξε το ταλέντο του στη μαντινάδα βιώνοντας την καντάδα την αυθεντική παρέα στα σοκάκια και τα καφενεία του ηρωικού χωριού του, τα ξακουστά Ανώγεια.

Σύμφωνα με το Εrotokritos.gr, ως λάτρης και μύστης των Ανωγείων είχε υπηρετήσει τον τόπο μας και είχε προσφέρει από πολλά πόστα. Επί μια δεκαετία (1999-2009) υπήρξε Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων διοργανώνοντας πλήθος Πολιτιστικών εκδηλώσεων με αποκορύφωμα τις ”Μέρες Ανωγείων” στην Αθήνα,την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο. Επίσης διετέλεσε με επιτυχία Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Ανωγείων από το 2002 έως το 2006. Διατηρούσε από το 1990 σχολή χορού στα Ανώγεια στην οποία εκατοντάδες παιδιά έμαθαν να χορεύουν ενώ μαθητές του έχουν συμμετάσχει κατά καιρούς σε Παγκρήτιους και Πανελλήνιους διαγωνισμούς αποσπώντας πολλά βραβεία.

Ο Λευτέρης Καλομοίρης είχε την ευχέρεια να παρατηρεί τον κόσμο γύρω του και το ταλέντο να τον «μεταφράζει» σε μαντινάδες.

Χωρίς εντυπωσιασμούς και υπερβολές αλλά με αυθεντικές λέξεις της κρητικής διαλέκτου, με φαντασία, με βαθύ νόημα και συναίσθημα οι μαντινάδες του αποτελούν στολίδια στην κρητική δισκογραφία και βιβλιογραφία.

Αγαπημένο του θέμα υπήρξε ο έρωτας, έτσι μας έχει χαρίσει πολλές μαντινάδες εμπνευσμένες από τον μικρό φτερωτό θεό.

Μάλιστα πριν από κάποια χρόνια είχε κυκλοφορήσει το τέταρτο βιβλίο του με τον τίτλο «Ποιο παραμύθι να σου πω» που περιείχε περισσότερες από 500 βιωματικές μαντινάδες, αρκετές από αυτές ερμηνευμένες από ξακουστούς Κρητικούς καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Σκουλάς, ο Ψαραντώνης, ο Σωπασής, ο Γιώργης Καλομοίρης, ο Νικηφόρος Αεράκης, ο Νίκος Γωνιανάκης, ο Μύρων Σκουλάς, ο Μιχ. Καλλέργης, ο Δημ. Κουνάλης και άλλοι. Είχαν προηγηθεί άλλα τρία βιβλία: Ο ”Ντελικανής”, το ”Μια μαντινάδα μια ζωή” και ”Τον έρωντα φαντάστηκα”.

Μία από τις πιο γνωστές μαντινάδες του
«Δε τη γατέχει ο άνθρωπος του μισεμού την ώρα
Γι’ αυτό μ’αρέσει στη ζωή πάντα να ζω το τώρα».

 

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ