e-ΕΦΚΑ: «Πληρωμή εξόδων κηδείας εντός ενός μηνός από την υποβολή της αίτησης»
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

e-ΕΦΚΑ: «Πληρωμή εξόδων κηδείας εντός ενός μηνός από την υποβολή της αίτησης»

Σε λιγότερο από ένα μήνα από την ημερομηνία της αίτησης θα καταβάλλονται πλέον τα έξοδα κηδείας, σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του ΕΦΚΑ. Η αλλαγή αυτή βάζει ένα τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων, οι οποίοι περίμεναν για μήνες στην ουρά προκειμένου να λάβουν τα έξοδα κηδείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο e-ΕΦΚΑ, αξιοποιώντας την τεχνολογία και τη διαδικασία της ψηφιοποίησης, προχώρησε στο σχεδιασμό μιας fast track διαδικασίας, που επιτρέπει στους ασφαλισμένους να λάβουν τα έξοδα κηδείας εντός μήνα από την υποβολή της αίτησης που έχουν υποβάλει στον ΕΦΚΑ.

Αναλυτικά, κατά το 2021, καταβλήθηκε για έξοδα κηδείας ποσό συνολικού ύψους 92.993.121,47 ευρώ στους λογαριασμούς 111.383 δικαιούχων, με το ποσό της παροχής να ανέρχεται κατά μέσο όρο στα 834,90 ευρώ.
Ο e-ΕΦΚΑ διευκρινίζει ότι η επιτάχυνση του χρόνου που έχει επιτευχθεί στην απόδοση των εξόδων κηδείας οφείλεται στην ψηφιοποίηση της διαδικασίας.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η οριστική εκκαθάριση των δεκάδων χιλιάδων εκκρεμών υποθέσεων που είχαν συσσωρευτεί τα προηγούμενα έτη. «Χαρακτηριστικό της καθυστέρησης των πληρωμών κατά το παρελθόν και της γενικότερης ταλαιπωρίας των πολιτών είναι ότι, μέχρι τη λειτουργία της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, οι πολίτες ανέμεναν από 8 έως και 12 μήνες για την πίστωση των εξόδων κηδείας στους λογαριασμούς τους» σημειώνει ο φορέας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν από τον υπολογιστή τους να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους εισερχόμενοι στην εθνική δικτυακή πύλη gov.gr (ενότητα «Οικογένεια» υποενότητα «Απώλεια» και στον δικτυακό τόπο e-ΕΦΚΑ) με απλά βήματα και χωρίς φυσική παρουσία σε κατάστημα του e-ΕΦΚΑ.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ