ΕΙΝΑΠ: Ψεύδος ότι οι γιατροί δεν έχουν εμβολιαστεί - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

ΕΙΝΑΠ: Ψεύδος ότι οι γιατροί δεν έχουν εμβολιαστεί

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ), προκαλούν οι αναφορές περί χαμηλού ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης στους υγειονομικούς.

Σημειώνεται πως τα εν λόγω στοιχεία προκύπτουν από το υπουργείο Υγείας, ενώ σχετική αναφορά στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” είχε κάνει και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου. 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη, το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει ως ψευδείς τις κατηγορίες ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν έχουν εμβολιαστεί σε υψηλό ποσοστό.

Σημειώνει, δε, πως υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία ανά νοσοκομείο, που αποδεικνύουν ποσοστό εμβολιασμών 80% – 90% (“Ευαγγελισμός”, “Σωτηρία”, “Γεννηματάς”, “Τζάνειο”, Κρατικό Νίκαιας, “Θριάσιο”, “Αττικόν”). Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

“Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι οι καμπάνιες για τους εμβολιασμούς ξεκίνησαν στα νοσοκομεία εδώ και μήνες από τα Επιστημονικά Συμβούλια, τις Επιτροπές Λοιμώξεων και τις Επιτροπές Διαχείρισης νόσου covid 19.

Έγιναν δε πανελλαδικά, από τις Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών και την ΟΕΝΓΕ webinars για την ενημέρωση των υγειονομικών.

Είναι ντροπή και αίσχος να ασχολούνται και να συκοφαντούν αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αντιμετωπίζουν τους ασθενείς με νόσο covid 19 και τους ασθενείς με άλλες ασθένειες εδώ και ένα χρόνο, και που μάλιστα τώρα τους έχει ανατεθεί μονομερώς και αποκλειστικά και το έργο του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού!

Είναι αυτοί που δε γνωρίζουν τι συμβαίνει στα νοσοκομεία, αλλά πάντα έχουν άποψη”.

“‘Αγιος Ανδρέας”

Το προεδρείο της Ένωσης επικαλείται χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ), σύμφωνα με την οποία και οι τέσσερις γιατροί που βρέθηκαν θετικοί στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” είχαν εμβολιασθεί με την πρώτη δόση και περίμεναν το ραντεβού τους για τη δεύτερη:

“Μάλιστα, μολύνθηκαν από συνοδό ασθενούς, γεγονός για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά η διοίκηση επειδή δεν είχε εφαρμόσει τις οδηγίες για τον έλεγχο του επισκεπτηρίου. Η εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών και οι άλλοι κυβερνητικοί αρμόδιοι πρέπει άμεσα να επανορθώσουν και να ζητήσουν συγγνώμη. Και η επίσημη τηλεοπτική ενημέρωση για θέματα επιδημίας πρέπει επιτέλους να πάψει να αποτελεί πεδίο εκτόξευσης ψευδών πυροτεχνημάτων.

Εμείς θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας και θα αντιμετωπίσουμε τους ασθενείς μας, παρά τις ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τα προβλήματα που υπάρχουν με τους νοσούντες υγειονομικούς από τους οποίους ήδη θρηνούμε πάνω από 25 απώλειες και δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να ασχοληθούμε με τις όποιες συκοφαντίες κυκλοφορούν και που μάλιστα εκτοξεύονται από κάποιους που βρίσκονται πολύ μακριά από την πρώτη γραμμή της μάχης”.

Πηγή: iatronet.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ