Έλληνας καθηγητής: Κατά 99% δεν θα υπάρξει εμβόλιο για τον κορωνοϊό - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Έλληνας καθηγητής: Κατά 99% δεν θα υπάρξει εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Σε μία ανησυχητική πρόβλεψη προχώρησε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας ο οποίος δήλωσε πως «Δεν θα υπάρξει εμβόλιο για τον κορονοϊό όπως δεν υπάρχει για το AIDS ή τον Έμπολα».

«Δεν υπάρχει εμβόλιο για κανέναν άλλο κορωνοϊό και δεν υπάρχει ούτε για το AIDS ούτε για τον Έμπολα. Γιατί φανταζόμαστε ότι μπορεί να υπάρξει για αυτόν τον κορονοϊό; Κατά 99% δεν θα υπάρξει εμβόλιο για τον κορωνοϊό γιατί δεν μπαίνει μόνιμη ανοσία. Δεν μας σκοτώνει ο ίδιος ο ιός. Πεθαίνουμε από μία έντονη αντίδραση του ανοσοποιητικού. Εάν εγώ το ενισχύσω σε έναν ασθενή τότε θα πεθάνει από το εμβόλιο. Είναι κοινή λογική», δήλωσε στην ιστοσελίδα thestival.gr, ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ.

Αναφερόμενος στον τρόπο διαχείρισης της κρίσης, λέει: «Η διαχείριση έπρεπε να είναι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Δεν έχω ακούσει να μιλά κανείς για φροντίδα των ασθενών στο σπίτι. Δεν είναι μόνο το πλύσιμο. Προφανώς πλενόμαστε αλλιώς θα κολλήσουμε χολέρα. Υπάρχει η ατομική ευθύνη αλλά η διαχείριση του προβλήματος έχει να κάνει κυρίως με τα μέτρα που θα πάρει η πολιτεία», είπε.

«Πρέπει να πάρουμε υγειονομικά μέτρα και κυρίως μέτρα αγωγής υγείας. Το πλύσιμο των χεριών και των ποδιών δεν θα έπρεπε να είναι στην κουλτούρα μας; Μπαίνω στο λεωφορείο και οι δύο στους τρεις έχουν μαυρίλες κάτω από τα νύχια. Αυτοί έχουν να πλύνουν τα χέρια τους μέρες για να μην πω εβδομάδες. Αυτή πρέπει να είναι μόνιμη δράση της κοινότητας. Να έχουμε μόνιμη αγωγή υγείας. Δεν είναι τα περιστασιακά μέτρα που θα μας σώσουν. Κι αν αύριο μας κάτσει χολέρα;», συμπλήρωσε.

Ο γνωστός καθηγητής υπογράμμισε πως από τη στιγμή που έγινε γνωστό, ότι η νόσος COVID-19 σκοτώνει συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων με προβλήματα υγείας, θα ήταν έξυπνο να γινόταν απομόνωση των ευπαθών ομάδων για την προστασία τόσο των ίδιων όσο και της οικονομίας της χώρας. «Δεν έπρεπε να καταστρέψουμε την οικονομία του τόπου με ότι αυτό συνεπάγεται. Και δεν είναι μόνο η οικονομία. Έχουμε αύξηση της φυματίωσης, αύξηση των αυτοκτονιών. Η φτώχεια σκοτώνει πολύ περισσότερο κόσμο από οποιαδήποτε λοίμωξη. Είναι δύσκολη η κατάσταση. Δεν έχουν τη δυνατότητα να ξανακάνουν γενικευμένο lockdown».

Share
Ετικέτες: κορωνοϊός

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ