Εμβολιασμοί: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για τις ηλικίες 60-64 - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Εμβολιασμοί: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για τις ηλικίες 60-64

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού για την ηλικιακή ομάδα 60-64.

Η ηλικιακή αυτή ομάδα θα είναι και η πρώτη που θα λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε για άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών, ωστόσο, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες περιορίζουν τη χρήση του μόνο στα άτομα κάτω των 65 ετών, λόγω έλλειψης επαρκών δεδομένων για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας στις κλινικές δοκιμές.

Με την άφιξη των πρώτων 40.000 δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca την Κυριακή, το πρόγραμμα του εμβολιασμού αρχίζει και «τρέχει» πλέον με ταχύτερους ρυθμούς στη χώρα, πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Ειδικό σύστημα μόνο για εμβολιασμούς με το εμβόλιο της Astrazeneca
Οπως είπε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, οι πρώτες 40.000 δόσεις του εμβολίου της Astrazeneca θα χορηγηθούν αρχικά στην συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα που θα μπορεί από αύριο να αιτηθεί για να εμβολιαστεί το επόμενο διάστημα.

Οι πρώτοι εμβολιασμοί στις ηλικίες 60-64 ετών αναμένεται να αρχίσουν στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, θα δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα που θα αφορά αποκλειστικά εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα, διαδικασία που θα κινείται παράλληλα με το σύστημα εμβολιασμών που ήδη έχει δρομολογηθεί.

Ποια η σύσταση της επιτροπής για το εμβόλιο της AstraZeneca
Τα στοιχεία που υπάρχουν για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca μας κάνει να πιστεύουμε πως και για αυτές τις ομάδες (τους άνω των 65) θα είναι αποτελεσματικό, σημείωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Όπως είπε, η σύσταση της εθνικής επιτροπής είναι ο εμβολιασμός με εμβόλια της AstraZeneca να γίνεται σε άτομα ηλικίας 18 μέχρι και 64 ετών.

Το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης είναι 12 εβδομάδες. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι όσο μεγαλύτερο είναι το μεσοδιάστημα μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο των αντισωμάτων που επιτυγχάνονται με τον εμβολιασμό.

 

Παράλληλα, από την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει να λειτουργεί και η πλατφόρμα για ραντεβού για τον εμβολιασμό σε πολίτες 75-79 ετών. Και γι’ αυτή την ηλικιακή ομάδα, στόχος είναι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στις 15 Φεβρουαρίου, παράλληλα με τις ηλικίες 60-64. Συνολικά υπολογίζεται πως σε αυτές τις δύο ηλικιακές κατηγορίες θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 1 εκατομμύριο πολίτες ως το τέλος Μαρτίου. Η επόμενη κατηγορία πολιτών που αναμένεται να πάρει σειρά για να κλείσει ραντεβού για το εμβόλιο, θα είναι η κατηγορία πολιτών από 18 ως 64 ετών, που θα έχουν υποκείμενα νοσήματα.
 

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ