Εμβολιασμός υγειονομικών και σχολεία σε πρώτο πλάνο - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Εμβολιασμός υγειονομικών και σχολεία σε πρώτο πλάνο

Με την ανάληψη των καθηκόντων του στο υπουργείο Υγείας, το νέο υπουργικό σχήμα έχει να αντιμετωπίσει την άρνηση των υγειονομικών να εμβολιαστούν. Σήμερα, μάλιστα, τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους υγειονομικούς και κατά συνέπεια μεγάλη μερίδα εξ αυτών θα τεθεί σε αναστολή εργασίας, με τα κρούσματα να είναι αυξημένα και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σχεδόν γεμάτες.

Επίσης, και όσοι είναι εμβολιασμένοι συνεχίζουν τις μαζικές αντιδράσεις με στόχο να ακυρωθεί ο συγκεκριμένος νόμος. Το άλλο μεγάλο στοίχημα για το υπουργείο Υγείας θα είναι το άνοιγμα των σχολείων, όταν 1 στα 5 κρούσματα είναι παιδί και μάλιστα σε περίοδο που τα σχολεία είναι ακόμα κλειστά

Οι επιστήμονες ανησυχούν καθώς από τη μία αρνούνται να εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί και από την άλλη έρχεται και το άνοιγμα των σχολείων. Ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε, ωστόσο, ότι είναι πρόωρη η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στα παιδιά.

Υπογράμμισε πως γίνεται μεγάλη προσπάθεια εκ μέρους όλων για να λειτουργήσουν τα σχολεία σωστά και πως στην Επιτροπή συζητείτε το πώς θα γίνει αυτό το άνοιγμα και οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν σύντομα. Όπως άφησε να εννοηθεί, θα υπάρχει πάλι ένα μίγμα μέτρων με τις μάσκες και τις αποστάσεις, τα τεστ και τον εμβολιασμό.

 

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε βλέπουν οι ειδικοί να τελειώνουμε με την πανδημία, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι ευελπιστεί να τελειώσουμε με τη νόσο το 2022, καθώς, όπως εξήγησε, θα έχει ανοσοποιηθεί μέχρι τότε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μεγάλο μέρος του πληθυσμού και σιγά σιγά θα αρχίσει να φεύγει η επιδημία. Μεταξύ άλλων τόνισε πως υπάρχει ένας αγώνας δρόμου ανάμεσα στην ικανότητα του ιού να μεταλλάσσεται και στα μέτρα που παίρνει η κοινωνία. Και αυτή τη στιγμή, όπως είπε, έχουμε τρία όπλα ενάντια στον ιό, τον εμβολιασμό, τα μέτρα κοινωνικής απόστασης και τα τεστ.

 

Η λειτουργία των σχολείων

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η διαδικασία προβλέπει τη χρήση μάσκας σε όλους τους σχολικούς χώρους εκτός από την ώρα της γυμναστικής. Όταν θα καταγράφεται θετικό κρούσμα θα υποβάλλονται σε rapid test όλοι οι μαθητές του τμήματος και δεν θα κλείνει το τμήμα.

Αντίθετα, θα υποβάλλονται και σε 2ο rapid test μέσα σε 7 ημέρες. Το τμήμα θα κλείνει μόνο όταν βγουν θετικοί οι μισοί + 1 μαθητές. Δηλαδή, σε μία τάξη με 20 μαθητές οι 11 να είναι θετικοί. Επίσης, οι μαθητές δικαιούνται δύο δωρεάν self tests, των οποίων τα αποτελέσματα θα υποβάλλουν στην ειδική πλατφόρμα, όπως ίσχυε και πέρυσι.

Επέκταση υποχρεωτικότητας

Για τους εμβολιασμούς μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ, λέγοντας πως πρέπει να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, ενώ αναφερόμενη στους αντιεμβολιαστές είπε πως σε όλες τις χώρες έχει γίνει ζημιά με τα fake news. Τόνισε επίσης πως ο Θεός έκανε τους επιστήμονες να βρουν το εμβόλιο για να σωθεί ο κόσμος και ότι αυτό το πολύ απλό πράγμα πρέπει να γίνει κατανοητό. Μάλιστα, ανέφερε ένα παράδειγμα από την Κρήτη όπου ένας 62χρονος που ήταν στο αντιεμβολιστικό κίνημα πριν διασωληνωθεί είπε στους γιατρούς «σας παρακαλώ εμβολιάστε τα παιδιά και τα εγγόνια μου».

Το ποσοστό του 70% έφτασαν οι πλήρως εμβολιασμένοι ενήλικοι στην Ε.Ε., όπως ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν. Ειδικότερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι «το 70% των ενηλίκων στην Ε.Ε. είναι πλήρως εμβολιασμένο. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολλούς ανθρώπους που κατέστησαν δυνατή αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Πρέπει όμως να πάμε παρακάτω! Χρειαζόμαστε να εμβολιαστούν περισσότεροι Ευρωπαίοι. Και πρέπει να βοηθήσουμε και τον υπόλοιπο κόσμο να εμβολιαστεί»

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ