ΕΟΔΥ: Πιάνουν δουλειά οι κινητές ομάδες ξεκινώντας ελέγχους - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

ΕΟΔΥ: Πιάνουν δουλειά οι κινητές ομάδες ξεκινώντας ελέγχους

Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται εξ᾽ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠA «Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα 2014-2020», ξεκινά σήμερα με τον Οργανισμό να βγάζει στους δρόμους σταδιακά 500 νοσηλευτές, 500 οδηγούς και 100 διοικητικούς υπαλλήλους σε όλη την χώρα.

Μάλιστα, ήδη ειδοποιήθηκαν και προσήλθαν οι πρώτοι επιτυχόντες νοσηλευτές και οδηγοί, οι οποίοι υπεβλήθησαν στον σχετικό έλεγχο για την ανίχνευση τυχόν ύπαρξης του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ το Σαββατοκύριακο. Η ίδια διαδικασία θα τηρηθεί για όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση πρόσληψης του ΕΟΔΥ για να εργαστούν στο πρόγραμμα.

Στην τελευταία ενημέρωση των ΜΜΕ, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα τονίζοντας πως θα δοθεί προτεραιότητα στα τεστ που θα γίνει σε ευπαθείς ομάδες.

«Δεν θα χρειαστεί να περιμένει ο κόσμος στο σπίτι του να του χτυπήσουν το κουδούνι ή να τον πάρουν τηλέφωνο. Δίνουμε προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και οι κινητές ομάδες αυτές θα ξεκινήσουν δίνοντας έμφαση σε κλειστές δομές, όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες και ειδικές δομές, όπως είναι οι προγεννητικές δομές, όπως είναι οι φυλακές, τα γηροκομεία και από κει και πέρα θα εξελίσσεται το πρόγραμμα που αφορά την επιδημιολογική επιτήρηση» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός.

«Θα γίνεται έλεγχος, μοριακός έλεγχος ανίχνευσης του κορωνοϊού και σε δεύτερο χρόνο στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης θα υπάρξει και έλεγχος αντισωμάτων. Άρα οι κινητές ομάδες αυτές στόχο έχουν να προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και να βοηθήσουν στην επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου», συνέχισε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ