ΕΟΠΥΥ: Τα φάρμακα υψηλού κόστους στο φαρμακείο της γειτονιάς σας - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

ΕΟΠΥΥ: Τα φάρμακα υψηλού κόστους στο φαρμακείο της γειτονιάς σας

Ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε πως οι πολίτες μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα υψηλού κόστους, κατευθείαν στο φαρμακείο της γειτονιάς, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Τα φάρμακα υψηλού κόστους, σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, οι πολίτες θα τα λαμβάνουν από το φαρμακείο της γειτονιάς, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, που αλλάζει την καθημερινότητα. Μάλιστα, ο ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι άτομα, όπως ογκολογικοί ασθενείς ή με σκλήρυνση κατά πλάκας, θα μπορούν να τα προμηθεύονται χωρίς αναμονή, από οποιοδήποτε φαρμακείο. Επίσης, μέχρι στιγμής, 1.200 ασφαλισμένοι έχουν αποκτήσει την παραπάνω πρόσβαση.

Επιπλέον, στο κέντρο υγείας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, κλείνει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ για λόγους ασφαλείας, με αποτέλεσμα όσοι εξυπηρετούνταν από εκεί, να έχουν άλλες τρεις εναλλακτικές από φαρμακεία στο κέντρο της Αθήνας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

«Με ιδιαίτερη επιτυχία υλοποιείται η σύμβαση μεταξύ ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ για την διάθεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ογκολογικά και σκλήρυνσης κατά πλάκας) από τα φαρμακεία της γειτονιάς. Ήδη οι πρώτοι ασφαλισμένοι έχουν παραλάβει τα φάρμακά
τους από τα ιδιωτικά φαρμακεία χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία, ενώ ήδη περισσότεροι από 1200 ασφαλισμένοι έχουν ενεργοποιήσει τον λογαριασμό τους στο σύστημα.

Στόχος είναι οι ασφαλισμένοι να μπορούν να παραλαμβάνουν τα ΦΥΚ με όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία και αναμονή σε κοντινή απόσταση από το σπίτι τους. Η διαδικασία παράδοσης από ιδιωτικά φαρμακεία είναι απλή: Ο δικαιούχος περίθαλψης αφού παραλάβει τη συνταγή από τον ιατρό του ή ενημερωθεί από τον ιατρό του για τον κωδικό συνταγής (barcode), μπορεί να καταχωρήσει αίτημα για την παραλαβή του φαρμάκου του από ιδιωτικό φαρμακείο με είσοδο στην εφαρμογή διάθεσης ΦΥΚ μέσω του συνδέσμου: https://fykrandevou.eopyy.gov.gr/. Στην οθόνη που εμφανίζεται επιλέγει την είσοδο του στην εφαρμογή με τη χρήση των κωδικών taxisnet, και αφού επιλέξει «εξουσιοδότηση» συμπληρώνει τον ΑΜΚΑ του ώστε να γίνει η ταυτοποίησή του.

Αν ο ασφαλισμένος επιθυμεί να συνεχίσει να εκτελεί τις συνταγές του μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ δεν χρειάζεται να προβεί στην παραπάνω διαδικασία.

Στο παρόν πρόγραμμα έχουν ενταχθεί ογκολογικά φάρμακα και φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, για τα οποία δεν απαιτείται προέγκριση από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (Σ.Η.Π.). Πρόκειται για 36 σκευάσματα που αντιστοιχούν σε 85 κωδικούς ΕΟΦ».

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ