Επίσκεψη με νόημα στη ναυτική βάση της Σούδας - Τι θα δουν οι Πάιατ και Παναγιωτόπουλος - voucherergasia.gr

Επίσκεψη με νόημα στη ναυτική βάση της Σούδας – Τι θα δουν οι Πάιατ και Παναγιωτόπουλος

Στη Σούδα θα βρεθούν σημερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. Πρόκειται για μια επίσκεψη με πολλούς συμβολισμούς, η οποια χαρακτηρίζεται κρίσιμη, ενόψει και του επικείμενου ταξιδιού του Υπουργού στις ΗΠΑ τις επόμενες μέρες.

Ο Αμερικανός πρέσβης κ. Πάιατ ειχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στην αμερικανική βάση στον κόλπο της Σούδας και αφού είχε συναντηθεί με το προσωπικό, ειχε περιηγηθεί σε εγκαταστάσεις στην Αμερικανική Διευκόλυνση του ΝΑΤΟ, και ειχε επιβιβαστεί στο υποβρύχιο πυραύλων της τάξης του Οχάιο.

Τώρα έρχεται ξανά, συνοδεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού, Κωνσταντίνου Φλώρου και του αρχηγού του ΓΕΝ, αντιναύαρχου, Στυλιανου Πετράκη ΠΝ.

Με βάση τις πληροφορίες θα ελέγξουν μια σειρά από έργα στο στρατιωτικό λιμάνι, θα παρακολουθήσου επίδειξη των ΟΥΚ και θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στις εγκαταστάσεις.

Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού

Η επίσκεψη θεωρείται υψηλού συμβολισμού τη δεδομένη στιγμή με γνώμονα το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρέσβης σε λίγες ημέρες θα βρίσκεται στην Ουάσινγκτον.

Η βάση της Σούδας είναι κόμβος για την επίτευξη σταθερότητας και πολιτικών ασφαλείας στη Μεσόγειο. Οι ΗΠΑ στηρίζουν εκεί την στρατηγική τους για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Για την Ελλάδα η Σούδα αποτελεί το δεύτερο σημείο απ’όπου θα μπορεί να αποπλέει ο Στόλος καθώς εκεί θα βρίσκονται πολεμικά πλοία για τον θαλάσσιο έλεγχο της Μεσογείου.

Και για την Ευρώπη η Σούδα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την Ευρωπαϊκή επιχείρηση «Ειρήνη» που διεξάγεται μετά την απόφαση του ΟΗΕ για να επιβάλλει το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη. Η Σούδα ήταν άλλωστε και ο τελευταίος σταθμός της φρεγάτας «Σπέτσαι», πλοίο που καταδιώκει το φορτηγό πλοίο «Τσιρκίν » που σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρει τουρκικά όπλα και πυρομαχικά στη Λιβύη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τρία τουρκικά πλοία κινούνται προς την περιοχή ώστε να προστατέψουν το φορτίο και μένει να φανεί εάν θα αποφασίσουν να αντιπαρατεθούν με την Ευρωπαϊκή Δύναμη. Πάντως, για την ώρα, το πλοίο αρνείται να δεχθεί έλεγχο από την ελληνική ομάδα που μεταφέρει το ελικόπτερο της φρεγάτας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ