Επιστρέφει εκτάκτως από τις Βρυξέλλες λόγω των πυρκαγιών ο πρωθυπουργός - voucherergasia.gr
Επικαιρότητα

Επιστρέφει εκτάκτως από τις Βρυξέλλες λόγω των πυρκαγιών ο πρωθυπουργός

Επιστρέφει εκτάκτως από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες δύο μέρες σε Ανατολική Αττική, Δερβεονοχώρια και Λουτράκι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής. Αποφάσισε να επιστρέψει νωρίτερα από το προγραμματισμένο, λόγω της μάχης με τις φωτιές στα τρία μέτωπα.

Αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Καταγραφή ζημιών

Χθες ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε από τις Βρυξέλλες ότι η καταγραφή των ζημιών θα γίνει άμεσα από την πλευρά της Πολιτείας.

«Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους συμπολίτες μας οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τις πυρκαγιές αυτές ότι ο κρατικός μηχανισμός αμέσως μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών θα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταγράψει τις ζημιές, ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας αυτοί να αποζημιωθούν με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ήδη από το πρωί έχουν ξεκινήσει οι αυτοψίες και οι πρώτες καταγραφές των ζημιών από την πυρκαγιά σε κτίρια και επιχειρήσεις από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τον Δήμο Σαρωνικού, σε συνέχεια σχετικής άδειας από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έξι κλιμάκια έχουν αναλάβει έργο της αυτοψίας και καταγραφής των ζημιών σε όλο το εύρος της περιοχής που επλήγησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου.

Στόχος είναι, όπως επισημαίνεται, «η διαδικασία αυτοψιών, καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών να προχωρήσει με τους συνήθεις ταχείς ρυθμούς για να ακολουθήσει -με αντίστοιχη ταχύτητα- η υλοποίηση των μέτρων του πλαισίου της κρατικής αρωγής προς όσους επλήγησαν από την πυρκαγιά».

Στα μέτωπα

Αυτήν την ώρα το πιο δύσκολο σημείο στο οποίο επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι στα Δερβενοχώρια. Το πύρινο μέτωπο δεν έχει σταματήσει να καίει σε ένα πολύ δύσβατο σημείο, ένα συμπαγές παρθένο δάσος, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς προς Μαγούλα, τη Μάνδρα και την Ελευσίνα στην Αττική. Στο μεταξύ, μαίνεται η φωτιά στην Οινόη. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των Πυροσβεστικών Αρχών.

Οι οικισμοί Πανόραμα, Αγια Σωτήρα, Παλαιοχώρι και Πουρνάρι εκκενώνονται με τους κατοίκους να λαμβάνουν οδηγία να κινηθούν προς τη Μάνδρα.

Στο Λουτράκι, υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση, με την κατάσταση να είναι εξαιρετικά δύσκολη στο Πανόραμα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ