Έρχεται ισχυρό θερμό κύμα και εκρηκτικό μείγμα για πυρκαγιές - voucherergasia.gr
Κατηγορίες: Επικαιρότητα

Έρχεται ισχυρό θερμό κύμα και εκρηκτικό μείγμα για πυρκαγιές

Προειδοποίηση  απευθύνει ο μετεωρολόγος Κλέραχος Μαρουσάκης για κίνδυνο πυρκαγιών εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα σημειωθούν αυτήν την εβδομάδα.

Με κύμα ζέστης μπαίνει αυτή η εβδομάδα, καθώς το θερμόμετρο θα εκτοξευθεί στους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, σήμερα Δευτέρα  η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 8 έως 34, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 35 βαθμούς, στην Ήπειρο από 9 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 32 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 31, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο  πρόκειται για το πρώτο ισχυρό θερμό κύμα της περιόδου που έρχεται, ωστόσο δεν μπορεί τυπικά και μετεωρολογικά να χαρακτηριστεί ως καύσωνας καθώς οι ελάχιστες τιμές είναι αρκετά χαμηλά  κάνοντας αισθητή ψύχρα τις πολύ πρωινές ώρες.

Το σκηνικό αυτό θα διατηρηθεί και τις επόμενες μέρες καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα πλησιάζουν τη χώρα μας. Δεν αποκλείεται μάλιστα Τετάρτη και Πέμπτη η θερμοκρασία να αγγίξει τους 37 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της Θεσσαλίας ενώ στην Αττική η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στους 33 με 34 βαθμούς.

Από την Τετάρτη και μετά ενισχύονται και οι βοριάδες που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν «εκρηκτικό μείγμα» για τις πυρκαγιές με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να ζητά μεγάλη προσοχή.

Πρόσφατα άρθρα

10.587 προσλήψεις με voucher και κοινωφελή ΟΑΕΔ σε μουσεία και τουρισμό

Εως τις 30 Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα απασχόλησης 8.000…

08/07/2014

«Έκλεισαν» τα ταμεία του Ευαγγελισμού οι εργαζόμενοι

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ηλίας Σιώρας, σήμερα όσοι προσέρχονταν στα επείγοντα, είτε…

08/07/2014

O εκπαιδευτικός όμιλος dp studies, 20 χρόνια πρωτοπόρος στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Προπτυχιακά   Το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου παρέχει σήμερα μια σειρά προπτυχιακών δια ζώσης (όπως…

08/07/2014

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI

Σφορδή επίθεση Κεγκέρογλου στον ΠτΔ για τα περι «καταστροφικού» PSI Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…

08/07/2014

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου

Νέα τμήματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ηρακλείου Ο Δήμος Ηρακλείου, η…

08/07/2014

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών

Υπουργείο Παιδείας: 271 νέες προσλήψεις αναπληρωτών Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι για…

08/07/2014

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ